MERSİN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; KHK ile ihraç edilen 96 emekçiyle ilgili savcılığın verdiği “yeterli delil bulunmadığı anlaşıldığından kovuşturmaya gerek yoktur” kararını hatırlatan Eğitim Sen Mersin Şubesi, arkadaşlarının işine geri dönmesi gerektiğini ve yaşatılan mağduriyetin biran önce son bulmasını istedi.


MA'nın haberine göre; Mersin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Fatih Kale, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen 96 kamu emekçisiyle ilgili emniyet tutanakları, sosyal medya hesaplarının incelenmesi ve UYAP sorgulamasıyla yürüttüğü soruşturmayı geçtiğimiz gün tamamlamıştı.


Savcılık, soruşturma neticesinde ihraç edilen emekçilere ilişkin, “örgüt hiyerarşisine dahil olduklarına dair soruşturma dosyasına yansıyan kamu davası açmaya yeterli delil bulunmadığı anlaşıldığından kovuşturmaya gerek yoktur" kararı verdi. Kararla ilgili binalarında açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Mersin Şubesi, arkadaşlarının bir an önce işlerine iade edilmesini istedi.


‘MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ’ 


96 eğitim emekçisinin işine geri dönmesi gerektiğini ve yaşatılan mağduriyetin biran önce son bulmasını isteyen Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Almış olduğumuz bu kararlar TBMM'de yer alan muhalefet partisi milletvekillerine, Mersin Barosu'na teslim edilmiş ve gerekli girişimlerde bulunulması istenilmiştir. Yaşadığımız mağduriyetlerin bir an önce sonlandırılmasını bekliyoruz. Laik, demokratik ve sosyal bir cumhuriyeti; demokrasiyi ve adaleti kazanacak olan biziz. Kendi kollarımızla, aklımızla, yüreğimizle inşa edecek olan biziz. Emekçilerin yüzyıllardır süren mücadeleyle kazandığı hakları ve özgürlüklerini AKP'nin tek parti rejimine terk etmeyecek, demokrasi, barış, eşitlik, özgürlük ve laiklik için mücadeleyi büyüteceğiz” dedi.


Açıklama, alkışlarla son buldu.
Editör: Haber Merkezi