Necdet Takva ise Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki her iki seçiminde de hatırı sayılır bir şekilde HDP kitlesinin desteğini arkasına aldı. Zaman zaman AKP hükümeti, bakan ve vekillerine çok ağır eleştirilerde bulunan Takva, HDP tabanının gönlünü okşamayı ve desteğini arkasına almayı da başardı.

 

 

 

Necdet Takva ise Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki her iki seçiminde de hatırı sayılır bir şekilde HDP kitlesinin desteğini arkasına aldı.

Zaman zaman AKP hükümeti, bakan ve vekillerine çok ağır eleştirilerde bulunan Takva, HDP tabanının gönlünü okşamayı ve desteğini arkasına almayı da başardı. Diğer yandan sık sık Eski Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi’yi ziyaret etti.

Fatih Çiftçi de her fırsatta onu ziyaret ederek, birbirlerine destek olarak, AKP tabanın gönlünü okşamaya çalıştılar ve desteklerini arkalarına almayı başardılar. Takva, ilk döneminde Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Halit Yakut’u başkan yardımcılığı görevine getirdi.

Takva, Cemaat okullarının kapatılmasına karşı da basın açıklamaları yaptı. Takva, bu şekildeki yaklaşımları ile aynı anda üç yapıyı da (AKP-HDP-Cemaat) birlikte idare etmeye çalıştı. Gelinen aşamada tüm yapıları ve birlikte yola çıktığı insanları yüz üstü bırakarak, zamanla derinleştirmiş olduğu dostlukları sayesinde AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Takva, bu kurnazlıkları ile ismini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne koydurmayı başardı. Takva bu şekildeki yaklaşımlarıyla en başta AKP’de ona inanan ve güvenen tüm dostlarını adeta şoke etti. Necdet Takva, aslında taban tabana zıt ve farklı görüşlerde ki insanları; bir potada eriterek, yıllarca halkımızın sırtından Van TSO koltuğunda oturmayı başardı.

Takva, her duraktan aldığı yüklerle doldurduğu kamyonu sonunda AKP’nin kapısına çekmekte bir an bile tereddüt etmedi. Necdet Takva’nın gittiği yer ise ortadadır. Takva’nın AKP’lileşme propagandasını ise sürekli olarak ‘OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt HDP’lidir’ söylemi ile o tarafa yaranma çabası ise ayrıca dikkat çekiyor. Elbette tarih, her şeyi ve herkesi, doğruyu da, yanlışı da yazacaktır.

halkın en büyük düşmanı, halkı birbirine karşı kışkırtarak güvensizlik ortamı oluşturmaya çalışanlardır. Acaba Necdet Takva sonrası Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi nasıl bir yol izleyecek, yine aynı politikaları mı yürütecek? Bunu zamanla hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerde, seçim sonuçlarını etkileyecek derecede şaibeleri ortaya çıkan Necdet Takva, Van Büyükşehir Belediyesi Seçimlerinde de aynı şeyleri düşünüyorsa, şimdiden aklını başına almalı. Van halkı buna asla müsaade etmeyecektir.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı döneminde çok şatafatlı bir yaşam sürdüren Necdet Takva’nın aslında AKP tabanında da kabul görmediği açıkça görülmektedir. Seçim çalışmalarını büyük bir moral bozukluğu içerisinde yürüten Takva, neredeyse istenmeyen adam ilan edilecek.

Son yerel seçimlerde, HDP ile AKP arasında yüzde 12’lik bir oy farkı var. İki parti arasındaki 140 binlik oy farkının kolay kolay kapanamayacağını gören AKP, Necdet Takva’ya adeta siyasi intihar yaptırmıştır. Necdet Takva her ne kadar “AKP’den adaylığım benim için de sürpriz oldu” Dese de, adaylığını “HDP Mahallesini çok iyi biliyorum AKP oyları zaten çantada keklik, bende bir kısım HDP oylarını AKP’ye kazandırırsam o zaman belediyeyi kazanırız.” Tezine borçlu…

Bu tezini AKP’de ki bazı etkili ve yetkili siyasetçiler ile bazı bürokratlara kabul (manipüle) ettirmeyi başarmıştır. Ama işler ilk günden istediği gibi yürümedi ve yürümüyor. Bırakın HDP’den bir oy almayı, kendi ailesi bile kendisine tepkili ve asla oy vermeyeceklerini beyan ettiler. Adaylığı Van’da ki AKP tabanında da çok ciddi rahatsızlığa neden oldu.

Ama zaman her şeyin ilacıdır. Ancak sonucu bekleyip göreceğiz. Şu sözü unutmamak gerekir: “Tarihin hiçbir yanlışı affettiği görülmemiştir Son olarak seçim çalışması bir müteahhittin 7'inci katında ki bürosundan yürütülmez. Takva'ya önerim, seçim çalışmalarını teşkilatıyla birlikte yapmasıdır. Neticede kendisi AKP ve MHP'nin ortak adayı...

Allah'ın bildiğini kuldan mı saklıyorsun Necdet Takva!