URFA - İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 22 yıldır ağır tecrit altında bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan, yapılan tüm başvurulara rağmen ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. İmralı'da bulunduğu 22 yıl boyunca iki telefon görüşmesi yapabilen Öcalan, 4 buçuk dakika süren kesintili son görüşmede, "Devlet de yanlış oynuyor, siz de. Bu hukuki değil, doğru da değil. Avukatlarımın buraya gelerek benimle görüşme yapmasını istiyorum” mesajı vermişti. 

48 GÜN GEÇTİ

MA / Emrullah Acar'nın haberine göre; Adalet Bakanlığı tarafından cezaevinde bulunanlara bayram ve resmi tatiller için görüşme izni verilirken, bu yıl da “e-görüş” projesi kapsamında görüntülü görüşme sağlanacağı açıklandı. 48 gün geçen telefon görüşmesinin ardından Öcalan’ın ailesi ve avukatlarının Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na birçok kez yaptıkları başvurulara olumlu ya da olumsuz yanıt verilmedi. 

CEVAP VERİLMİYOR 

Ağabeyi Öcalan ile en son telefonda görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, bayramlarda tutuklularla özel görüşmelerin yapıldığını hatırlatarak, şimdiye kadar kendilerine bu yönlü bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi. 25 Mart'ta yapılan telefon görüşmesinin ardından bütün kapıların kapatıldığını dile getiren Öcalan, “Her hafta biz ve avukatlar ‘derhal görüşme’ talebiyle başvuru yapıyoruz ama olumlu ya da olumsuz hiçbir cevap alamıyoruz. Bu tavır kabul edilemez. Telefonla istedikleri zaman ve mekanda 3-4 dakika görüşme hakkı verme dalga geçmedir. Zaten bu hakkı da iki defa sağladılar. Bizim yasal ve demokratik haklarımız var. Bu haklarımız hukuksal olarak karşılanmalı” şeklinde konuştu.

İMRALI'DA HUKUK YOK

Ağabeyinin siyasi bir tutuklu olduğunu ifade eden Öcalan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz diğer tutukluların haklarından farklı bir hak talep etmiyoruz. Hakkımız neyse devlet bunu karşılamalı. Bizim taleplerimiz her şeyden önce insani talepler. Başkanın hukuksal olarak avukatlarına ihtiyacı var. Bizim talebimiz aile ve avukatların telefonla değil, yüz yüze görüşme yapması. İmralı Adası'nda hukuk yok. Canları isterse bizi çağırıyorlar. Her insanın demokratik hakları var. Talebimiz biran önce yüz yüze görüşme, bu hakkımızı sağlamayanları kınıyorum. Başka söyleyecek bir şey yok.” 

(MA)

Editör: Haber Merkezi