İSTANBUL - İmralı Cezaevi'nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın aileleri, görüşme talebiyle savcılık ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü'ne başvurdu. 

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç ile İmralı’da tutuklular Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin, Pazartesi günü görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Aileler, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne de görüşme başvurusunda bulundu.

YASAK BİTİYOR

Avukatlar, müvekkilleri Öcalan’la görüşmek için haftada iki kere olmak üzere yaptığı başvurulara olumlu ya da olumsuz bir yanıtın verilmemesi nedeniyle 22 Kasım’da Bursa Ceza İnfaz Hakimliği’ne “derhal görüşme” başvurusunda bulundu. Başvuruya yanıt veren hakimlik, Öcalan hakkında iki yeni görüş yasağının olduğunu belirterek başvuruyu reddetti. Hakimlik, görüşmeye engel olarak Öcalan hakkında 12 Ekim’de 6 aylık görüş yasağının, 18 Ağustos’ta da 3 aylık ailece görüş yasağının verildiği kararını gerekçe gösterdi. Ancak yasağa gerekçe gösterilen kararlara dair avukatlara bilgi verilmedi.

GÖRÜŞME YARIDA KESİLDİ

Öcalan'ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra en son 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti. Öcalan, telefonla görüş hakkından ise, ilk kez 27 Nisan 2020 tarihinde yararlandırıldı. Öcalan, kamuoyunda kendisine dair büyüyen kaygılar üzerine geçtiğimiz 25 Mart’ta kardeşi Mehmet Öcalan’la yine telefonla görüştürüldü. Mehmet Öcalan, bu görüşmenin yarıda kesildiğini duyurmuştu.

(Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi