İSTANBUL -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarından beklenen açıklama bugün saat 11.00’de yapılacak.


MA'nın haberine göre; PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, 22 Mayıs’ta İmralı’da yaptıkları görüşmeye dair açıklama yapacaklarını duyurdu. Asrın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, “İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan müvekkilimiz Sn. Abdullah Öcalan ile 22.05.2019 tarihinde avukat görüşmesi gerçekleşmiştir. Bu görüşmeye dair bugün (26.05.2019) saat 11.00’de Titanic Downtown Beyoğlu Hotel’de gerçekleştireceğimiz basın toplantısına tüm basın emekçilerini davet ediyoruz. Açıklama sonrasında soru alınmayacağını bilgilerinize sunarız” denildi.


TUTUKLULAR VE LEYLA GÜVEN



Öcalan'ın avukatlarından sonra açlık grevi ve ölüm orucuna ilişkin olarak tutukluların yazılı, 200 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven adına ise Diyarbakır'da açlık grevinde olan HDP'li vekillerin açıklama yapması bekleniyor. Güven'in mesajının saat 13.00’te HDP Diyarbakır il binasında açıklanacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi