İSTANBUL - PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, sosyal medya hesaplarından paylaşılan iddialara ilişkin müvekkilleriyle acil bir şekilde görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 

MA'nın haberine göre; PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Mazlum Dinç, Raziye Öztürk, İbrahim Bilmez ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşılan iddialara ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Öcalan ile aile ve avukat görüşünün ivedilikle ele alınması için başvuru yapan avukatlar, bu talebin bir an önce kabul edilmesini istedi. 

BAŞVURULAR REDDEDİLDİ

Dilekçeyle yapılan başvuruda, Öcalan ile en son 3 Mart 2020 tarihinde yapılan aile görüşü sonrasında kurulabilen tek iletişimin, 27 Nisan 2020 tarihinde kardeşiyle yapılan telefon görüşmesi olduğu hatırlatıldı. O günden bu yana yapılan tüm görüş başvurularına ve telefon veya mektup ile kurulmak istenen tüm iletişim araçlarına rağmen herhangi bir görüşmeye veya iletişime izin verilmediğinin belirtildiği başvuruda, “Yapılan tüm başvurularımız hukuka aykırı gerekçelerle ya ret edilmiş ya da yanıtsız bırakılarak sonuç almamız engellenmiştir” denildi. 

OLUMLU GELİŞME YOK

Yaşamsal tehdit oluşturan pandemi koşullarında dahi asgari hiçbir iletişime izin verilmediğinin hatırlatılan başvuruda, “Müvekkilin bulunduğu ada koşulları, vahşi tecrit uygulamaları ve uzun mahpusluğu ile mevcut koşullar işkence yasağını ihlal eden sistematik uygulamalardır. CPT raporlarında da buna dair tespit ve iyileştirme tavsiyelerinde bulunulmasına rağmen herhangi bir olumlu gelişme görülmemiştir” ifadelerine yer verildi. 

DERHAL GÖRÜŞME SAĞLANMALI 

Başvuruda, müvekkilleri ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına ilişkin şunlar kaydedildi: “En son 14.03.2021 tarihinde birtakım internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında Müvekkilin vücut bütünlüğüne ve yaşamına dair ciddi iddialarda bulunulduğu görülmüştür. Böylesi haberlerin çıkmasına elbette tecrit koşullarının elverdiği bir gerçektir. Ancak en son bu iddianın bizde ve ailede yarattığı büyük ve ciddi kaygının giderilmesi için de doğrudan derhal görüşmemiz gerekmektedir. Bu anlamda bir an önce Müvekkilimiz ile aile ve avukat görüşme koşullarının sağlanmasını, ivedi olarak değerlendirilmesini istediğimiz bu ziyaret talebinin kabul edilmesini talep ederiz.”

Editör: Haber Merkezi