DİYARBAKIR - ÖHD; tecrit, hak arayışı, çatışmalı ortamda yaşama ve çatışmalı ortamlarda süre gelen travmaların ele alınacağı "Hak ve adalet arayışı" paneli düzenleyecek.
Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), "Hak ve adalet arayışı" adıyla panel düzenleyecek. Diyarbakır'da bir otelde düzenlenecek tecrit, hak arayışı, çatışmalı ortamda yaşama ve çatışmalı ortamlarda süre gelen travmaların ele alınacağı panelin "Tecrit politikası ve Türkiye'ye yansımaları" başlıklı birinci oturumda Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven de sunum yapacak. Moderatörlüğünü ÖHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Şahin'in yapacağı oturumda, Avukat Özüm Vurgun, “Seçme ve seçilme hakkı”nı değerlendirecek.


Avukat Baver Kılıçoğlu, "Uluslararası başvuru mekanizmaları" konusuyla ikinci oturumu devam edecek olan panelin üçüncü oturumunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Remziye Tosun, "Çatışmalı ortamlarda yaşamak ve tanıklık", PKK Lideri Abdullah Öcalan avukatı Newroz Uysal, "Sokağa çıkma yasakları ve cezasızlık politikası", Avukat Gulan Çağın Kaleli ise "Veda, gömülme ve yas hakkı" başlıklarında sunum yapacak.


Panelin son oturumunda da Psikiyatrist İsrafil Bülbül, "Çatışmalı ortamlarda süregelen travma ve onarım sürecini" ele alacak. Moderatörlüğünü ÖHD Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Halise Dakalı'nın yapacağı panel, soru-cevap ve değerlendirmeyle son bulacak. (Kaynak MA)

Editör: Haber Merkezi