Sayın Özgökçe, her ne kadar son 4 yılda karşılıklı olarak birbirimizi üzmüş ve kırmışsak ta, hatta yaptığınız bazı konuşmalarda bana hakaret etseniz de… AKP’nin sizi yeniden aday yapmamasının ardından bu mektubu size yazmak konusunda bir zaruret hissettim. Ben o bazı gazeteciler gibi iyi günde yanınızda olmam Fevzi Bey. İyi günün değil, zor günün gazeteciyim. Dolayısıyla bu zor gününüzde yanınızda olmak boynumun borcudur.

Satırlarıma başlamadan önce selam eder, yaptığınız eşi benzeri görülmemiş hizmetlerinizden sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum(!)…

Tuşba’da 40 yılda yapılabilecek işleri siz, 4 yılda yapmayı başardınız. O kadar çok iş yaptınız ki Van basını sürekli olarak sizi yazdı durdu. Hatta bazıları başarılarınızı çekemedikleri için size iftira atmasına rağmen hiç pes etmediniz (!) Fevzi Bey, nasılsınız iyi misiniz? Sağlığınız sıhhatiniz yerinde mi? İnşallah iyisinizdir, iyi olmanızı cenab-ı Allah’tan temmeni niyaz ederim. Eğer beni soracak olursanız, ham-dolsun, bende iyiyim. Bizim tek bir düşüncemiz o da sizlersiniz (!) Sizin gibi bir şahsiyetin sağlığı tüm Van halkının sağlığı için oldukça mühimdir. Allah size uzun ömürler versin. Sayın Özgökçe, her ne kadar son 4 yılda karşılıklı olarak birbirimizi üzmüş ve kırmışsakta, hatta yaptığınız bazı konuşmalarda bana hakaret etsenizde…

AKP’nin sizi yeniden aday yapmamasının ardından bu mektubu size yazmak konusunda bir zaruret hisettim. Ben o bazı gazeteciler gibi iyi günde yanınızda olmam Fevzi Bey. İyi günün değil, zor günün gazeteciyim. Dolayısıyla bu zor gününüzde yanınızda olmak boynumun borcudur. Umarım mektubumu sadece bir veda olarak algılar ve yine mahkemeye verip, hakaretlerde bulunmazsınız. Ceza yersem gider yatarım Fevzi Bey… İnanın hiç sorun değil. Sizin gibi başarılı bir belediye başkanı aday yapılmamışsa bu ülkede…

Ben gidip kaç ay yatmışım çok mu? AKP, sizin gibi 40 yılda yapılmayacak işi 4 yılda yapmayı başaran (!) sizin gibi nevi şahsına münhasır müstesna bir siyasetçiyi nasıl aday yapmaz? Bunu bir türlü anlayamıyorum. Siz ki; 15 Temmuz alçaklarına karşı Beşyol meydanına çıkmış, bu hayasızca akının durması için ‘Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var, ulusum korkma nasıl böyle bir imanı boğar’ diyerek göğsünüzü siper etmiştiniz. Bununla da yetinmemiş tüm kenti Al Bayraklı bilboardlarla doldurarak darbeci hainlere geçit vermemiştiniz. Hatta ve hatta aynı kentte doğup büyüdüğünüz HDP’lileri dahi, dağa para göndermekle suçlayacak kadar gözünüzü karartmıştınız. Her ne kadar 7 Haziran, 1 Kasım, 24 Haziran seçimleri ve 16 Nisan referandumunda Belediye Başkanı olduğunuz ilçede HDP’ye farklı bir biçimde kaybetseniz de bu sadece bir teferuattı…

Çünkü, söz konusu olan vatandı. Vatan için bu kadar iş yaptınız, Van’ın yüzde 70’ini karşınıza aldınız ama Kayhan Türkmenoğlu ve partinize paraşüt gelip Büyükşehir adayı olan Necdet Takva kadar kıymetli olamadınız. 40 yılda yapılmamış hizmetleri 4 yılda yapmış sizin gibi biri dururken, Necdet Takva’nın tepeden inip aday yapılması şahsen benim çok ağrıma gitti. Memleketin tüm organize işlerini çeviren Cin Ali’yi Elazığ’dan aday yapmamasına rağmen VASKİ Genel Müdürlüğü görevine yeniden dönmesini sağlayan, 2014 yerel seçimlerini kaybetmesine rağmen Osman Nuri Gülaçar’ı milletvekili yaparak ödüllendiren, memlekete çivi bile çakmayan Burhan Kayatürk’ü 2 dönem milletvekili yapan, hatta partinizle ilgisi bile olmayan Necdet Takva’yı Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapan AKP’nin sizi aday bile yapmamasını derin bir teessürle öğrendik.

İçimiz yanıyor, derin bir üzüntü içindeyiz. Kayhan Türkmenoğlu bile bu kentte 2 dönem milletvekilliği yaptı ama sizi 2. Dönem belediye başkan adayı bile yapılmadınız. Size yapılan bu büyük haksızlıktan ötürü elem-keder ve ızdırap içindeyim. Bir ara gidip AKP önünde oturma eylemi yapmayı bile düşündüm sizin için.

Ha bu arada sakın sizin aday yapılmamanızın sebebinin yaptığımız haberler olduğunu düşünmeyin. Çünkü partinizde bugüne kadar o tür iddialardan ötürü hakkında inceleme başlatılmış tek bir siyasetçi bile yok. AKP’nin bu konularda ne kadar hassas olduğunu siz bizden iyi biliyorsunuz.

Geçen gün kahvede söylediler, Fevzi Özgökçe aday yapılmadı dediler. Ne kolay söylediler! Sanki dev bir taş ocağını kökünden dinamitleyip üstüme devirdiler. Yani sen şimdi gittin, yani yoksun, yani bir daha olmayacak mısın? (Yusuf Hayaloğlu) Ah Fevzi Özgökçe ah! bu mahallenin neyini beğenmedin de gittin.

31 Mart’ta Tuşba’da halkın sizi göndermesi taraftarıydım ama üzgünüm ki bu dileğim gerçekleşmedi.Büyük siyasetçiler, siyasetten uzaklaşsalarda eserleriyle topluma hizmet etmeye devam ederler. İşte biz sizi bıraktığınız eserlerle değil, bırakamadığınız eserlerle hatırlamaya devam edeceğiz.

5 yılda bir belediye hizmet binası dahi yapamayan büyük bir siyasetçi ve hizmet adamı olarak kalbimizde yer edindiniz. Yaptığım bir haberde yer alan iddiaları kabul edip, hem de ‘İftiracı’ iddiasıyla mahkemeye veren ilk siyasetçi oldunuz.

Şahsen sizin bundan sonra ki hayatınızda mutlu olmanızı isteyen biri olarak bir sahil kasabasına yerleşmenizi ve tekaüt olmanızı yani emekliye ayrılmanızı (Parantez içinde belirteyimde tekaütü hakaret sayıp beni mahkemeye vermiyesiniz diye) memleket için faideli olacaktır.

Ben maddi durumunuzun gayet iyi olduğunuzu bilen biri olarak size İzmir’in Dikili ilçesinin güneybatısında yer alan Bademli köyünü önerebilirim. Paranızı boşu boşuna Maldivler’e harcamayın. Bademli’deki deniz, inanın Maldivler;’in okyanusundan farksız.

Ya da Ayvalık Sarımsaklı var, cennetten bir parça. Emeklilik yaşamınızda varupa binmeyi unutmayın, Vapur’un kenar kısmına oturun. Parklarda banklar varya orada oturup saatlerce düşünün. Otobüse bindiğinizde en arkaya oturun ve dışarıyı seyredin.

Cumhuriyet Caddesinde kalabalığa karışın, yürürken kimseye çarpmadan. Tuşba Belediyesinin ilk Belediye Başkanı olmak dışında tarihte adı bile anılmayacak size yazdığım bu mektubumda satırlarıma son verirken tekrar selam eder, gösterdiğiniz büyük emeklerinizden ötürü sizi yeniden en kalbi duygularımla kutlarım. Sağlıcakla kalın…

Gelişiniz muhteşem ama gidişiniz çok suskun oldu. Yalan dünya, bu dünyanın devranına aldanmayın sakın. Ola ki bir gün yeniden herhangi bir makama oturursanız makamlar gelip geçicidir Fevzi Bey. Sakın bunu aklınızdan çıkarmayın. Van’dan aday yapılmamanız en çok biz Vanlıları üzdü (!) Sonuçta sizi aday yapsalardı söyleyecek bir sürü sözümüz vardı.

Şimdi yeni gelenle uğraş dur olacak iş mi? Siz aday yapılsaydınız HDP son 4 seçimde olduğu gibi yerel seçimlerde de sizi farklı bir şekilde yenip zaten evinize gönderecekti. Ancak ve maalesef AKP yönetimi bizden önce davrandı. Bize bu fırsatı vermeyen AKP yönetimine teessüflerimi bildiriyorum.

Size Nazım Hikmet’in ünlü dizeleriyle son sözlerimi yazıyor ve size ilişkin herşeyi burada bitiriyorum. Siz artık tek bir haberimin ya da yazımın konusu olmayacaksınız.

Tıraştan tıraşa yüzüne bak, unut yaşını, koru kendini bitten, bir de bahar akşamlarından. Bir de ekmeği son lokmasına dek yemeyi, bir de ağız dol usu gülmeyi unutma hiçbir zaman.

Güle güle Fevzi Bey, sağlıcakla kal.
Editör: Haber Merkezi