RİZE-Ordu'nun ardından şimdi de Rize sel ve heyelanla mücadele ediyor. Geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli yağışların gece yarısı yeniden başlamasıyla birlikte Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu Akkaya köyü mevkiinde heyelan sonucu ulaşıma kapandı. Ardeşen'in Serindere köyünde 2 ev heyelan riskine karşı boşaltılırken, evlerin zemin ve bodrum katları sular altında kaldı.



Gece etkili olan şiddetli yağışlar Pazar ilçesinde de sel ve heyelana neden oldu. Pazar'ın Irmak köyünde 1 ev kısmen çöktü, zemin ve bodrum katları balçıkla kaplanan 22 ev heyelan riski nedeniyle boşaltıldı. Bir çok evin  zemin ve bodrum katlarını su bastı. İl genelinde 30 dolayında köy ve mahalle yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Köyde kısmen toprak altında kalan 6 evde hasar oluşurken, mahsur kalanlar kurtarıldı.

EVLER BALÇIKLA DOLDU, 6 EV TOPRAK ALDINDA KALDI

Sel ve heyelan sonucu riskli bölgelerde mahsur kalanlar gece boyunca jandarma, AFAD ve AKUT ekiplerinden yardım istedi. Pazar ilçesi Irmak köyünde heyelanda mahsur kalan 2 kişi, 2 saat sonra kendi imkanları ile kurtuldu. Ardeşen ilçesinde mahsur kalanlar da AKUT ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak güvenli bölgeye tahliye edildi. Evinde rahatsızlanan ve mahsur kalan bir kadın AKUT ekipleri tarafından sedye ile alınarak ambulansa taşındı. (DHA)
Editör: Haber Merkezi