ÖĞRENCİ ANDINA HAYIR

   ÖĞRENCİ ANDINI ÇOCUKLARIMIZA OKUTMAMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ.

 DANIŞTAYIN ÖĞRENCİ ANDI İLE İLGİLİ KARARI YANLIŞTIR.

Danıştay’ın kararı ile ülkemiz gündemine tekrar oturan “Öğrenci Andımız” ile ilgili fikirlerimizi tekrar ifade etmek gereği hâsıl olmuştur. Danıştay’ın Öğrenci Andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etme kararı kesinlikle yanlış olmuştur. Öğrenci andının okullarda okutulması yanlıştı. Kaldırılması doğru olmuştur. Öğrenci andı kutsal bir metin değildir. Milli Eğitim Bakanı Dr. Reşit Galip kendi kızları için yazmıştır. Bütün okullarda okutulmaya başlandı. Defalarca değişikliğe uğramıştır. Kaldırılması gerekiyordu. Kaldırıldı. Marifetmiş gibi “Öğrenci Andını” savunarak muhalefet yapmak daha büyük yanlışlara götürür. Yanlış bir metin olan öğrenci andını çocuklarımıza okutturmamak için her türlü yasal ve meşru mücadeleyi vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Öğrenci andı Türkiye hakikatlerine uymamaktadır. “Öğrenci Andı” İnsan hakları ihlali olan inkârcı, asimilasyoncu toplumsal mühendislik araçlarından biridir.  Ülkemizin asimilasyon ve inkâr politikalarından ve kalıntılarından tamamen arınması için bütün dinamikler gereğini yapmalıdır. Öğrenci andı gibi yanlış söylemleri temizlemekle başlayalım.

     “BU MEMLEKET BİZİM” HEPİMİZİN VATANIMIZDIR.

Nazım Hikmetin İfadesi ile hep birlikte “Bu Memleket Bizim” diyebilmek bizi kopmaz bağlarla bir birimize bağlayan sentezimiz ve kimliğimizdir. Bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını birbirine bağlayan herhangi bir ırk, ırkçılık veya ırklara vurgu yapan, ırkları çağrıştıran antlar değil, bizim vatan, bizim ülke, bizim bayrak, bizim sınırlar diyebilmek ve çoğulcu demokrasi, gerçek laiklik ve eşitlik idealleridir. Bizi Biz yapan ırk veya ırkçılık değildir olamaz. Bütünleştirici ve kapsayıcı olan çoğulcu demokratik ülke Türkiye ideali bizim kopmaz maddi ve manevi bağımızdır. Etnik kimliği ne olursa olsun bütün yapılar çoğulcu demokratik Türkiye’nin gönüllü ve kopmaz eşit parçaları olarak biz oluruz.

NASIL?

Birbirimiz ile empati yapma yeteneğini köreltmeyeceğiz. Türkiye de sorunlarımızı cesurca barış içinde çözebilme kapasitemiz ve yeteneğimiz vardır. Emperyalizmin gölgesine muhtaç olmadan kendi sorunlarımızı çözebilecek kabiliyete sahibiz. Emperyalizmin her türlü saldırıları ve sömürüsüne karşı vatanımızın yer altı ve yer üstü kaynaklarına, tarihine, doğasına, kültürüne hep birlikte sahip çıkma ortak mücadelemiz bizim kimliğimizdir. Özgürlükçü, eşitlikçi, gerçek laiklik, çoğulcu demokrasi, sosyal hukuk devleti, Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma mücadelesi ve idealleri ortak kimliğimizdir. Faşizme ve darbelere karşı demokrasi, insan haklarına getirilen yasaklara karşı hep birlikte özgürlük mücadelesi vermek ortak kimliğimizdir. Bölücü olan ırkçılığa karşı birlikte mücadele etmek bizim ortak kimliğimizdir. Hakkın, hukukun, Zayıfın, ezilmişin yanında durmak ortak kimliğimizdir. Doğru ve çalışkan olmak için aslımızı inkâr etme, birbirimize takkiye yapma, yalan söyleme, yalan yaşamak zorunda kalmadığımızda mutlu olacağız. Doğruya doğru diyerek ve doğru davranarak doğru oluruz.  İşsizliğin olduğu ortamda çalışkan olamayız. İş bulabilirsek çalışırız, çalışkan oluruz, çocuklarımızın geçimini sağlarız ve öyle mutlu oluruz. Fakirliğe, yoksulluğa, açlığa, işsizliğe karşı mücadelemiz ortak ve kapsayıcı kimliğimizidir. Çocuğuna okul kıyafeti alamadığı için intihar eden babaların artık olmadığı ve artık çocuğunu fon makinesi ile ısıtan ve intihar eden anaların olmadığı ülke Türkiye ve mücadelemiz ortak kimliğimizdir. Somada insanlar madende ölmesin,  Reyhanlıda, Ankara ve Diyarbakır da insanlar bombalarla parçalanmasın diye mücadelemiz ortak kimliğimizdir. İşsizliğin olmadığı, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin olduğu Türkiye mücadelemiz ve idealimiz var.Türkiye olarak demokrasi, eşitlik, insan haklarında ve ekonomide dünyanın odağı olabilmek, işte andımız. Demokrasinin sonuna kadar yaşanacağı ülkemiz Türkiye’de bütün etnik yapıların ve inançların ülkemiz ile gurur duyup huzur içinde yaşamalarını sağlama mücadelesi ortak kimliğimizdir.

 NEYSEN O, BAŞKA DEĞİL

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları kendilerini hangi etnik yapı ve inançtan kabul ediyorsa odur. Vatandaşa kendi kabulü dışında ırk dayatmanın adı Öğrenci Andı değil. Bunun adı başkadır.   T.C vatandaşı etnik olarak kendini Türk olarak kabul ediyorsa Türkiyeli Türk, Kürt olarak kabul ediyorsa Türkiyeli Kürt, Arap olarak kabul ediyorsa Türkiyeli Arap’tır. Bütün etnik yapı ve inançlar saygındır. Adımız farklı soyadımız Türkiye dir. Kalıcı, Sağlam, kapsayıcı, bütünleştirici kimlik demokratik Türkiye’dir.  Türkiye ülkemizde yan yana, omuz omuza, kardeşçe, barış, huzur içinde sonsuza dek birlikte yaşam ideali,  işte vatandaş andımız budur.

Mutlu, umutlu, Çalışkan doğru olmak için demokrasi ve eşitlik içinde Türkiye yeter. İnsanların mutlu ve çalışkan olması için asimilasyon olmalarını beklemek yanlıştır.  Türkiyeliyim, doğrulardan ayrılmayacağım. Ülkemizi, Memleketimizi, vatanımızı, yurdumuzu ve birlikte yaşadığımız bütün etnik ve inançları sevmek, saymak ve birlikte mutlu olmamız için ırk değiştirmek zorunda değiliz.

Ben Arab'ım, demokratik Türkiye’yi ve birlikte yaşadığım Türk Arkadaşlarımızı seven TÜRKİYELİ'YİM. Türk arkadaşım da ülkesini ve birlikte yaşadığı arkadaşlarını seven Demokratik TÜRKİYELİ’ DİR. Lütfen artık birbirimize Takkiye ve yalan söyleme ihtiyacı duymayalım. Sözde değil, fiiliyatta doğruluktan ayrılmadığımızda mutlu olacağız. Hamasetin, dışlamanın, ötekileştirmenin, Takkiye ve Yalanın sağlayacağı mutluluk yalancıdır.
Adnan Yücel’in şiiri ile

“bitmedi daha sürüyor o kavga

ve sürecek

yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!”

Ülkemiz Türkiye’yi barışın, huzurun, refahın aşkın yüzü yapacağımıza ant içeriz.  İşte andımız budur.

Mevlüd Oruç

Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Üyesi

Samandağ Hatay

 
Adnan Yücel’in şiiri ile

“bitmedi daha sürüyor o kavga

ve sürecek

yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!”

 

Ülkemiz Türkiye’yi barışın, huzurun, refahın aşkın yüzü yapacağımıza ant içeriz.  İşte andımız budur.

 

Mevlüd Oruç
Editör: Haber Merkezi