HABER MERKEZİ – Finlandiyalı yönetmen Klaus Härö’nün kendi yaşamından esinlendiği yeni filmi “Life After Death” bir baba-oğul hikayesi. Çekimleri tamamlanan filmin 2020’de vizyona girmesi bekleniyor.


Gazete Karınca'nın haberine göre; The Fencer ve One Last Deal filmleriyle tanınan Finlandiyalı yönetmen Klaus Härö, drama ve komedi türlerini harmanladığı yeni filmi “Livet efter döden”in (Life After Death) çekimlerini tamamladı.

Yönetmen yeni filmini, otobiyografik bir baba-oğul hikayesi olarak tanımlıyor.

Härö’nün kendi yaşamından esinlendiği film, 23 yaşında annesini kaybettikten sonra babası sayesinde kederinin üstesinden geleceğini düşünürken kendisini sürekli babasıyla önemsiz detaylar üzerine ağız dalaşı yaparken bulan bir genci konu alıyor.

FilmLoverss’ın haberine göre annesinin ölümünden sonra geçen 25 yıl boyunca bu hikayeyi aktarıp aktarmamayı düşünen Härö duygularını şu sözlerle ifade ediyor:
“Babamla aramda sakinliği sağlayan kişi annemdi. Bir anda, yas ve kayıp duygularının içerisindeyken babamla geçinmeye çalışırken buldum kendimi. Derslerimi bıraktım, eve geldim ve babamla yakın olup, önemli şeyleri konuşur ve birlikte yas tutarız diye düşünmüştüm. Fakat konuşmuş olmamız gereken hiçbir şeyi açıkça söyleyememiştik. Bütün bunların sonrasında, her şeyin ne kadar absürt olduğunun farkına vardım.”

Härö’nün deyimiyle çok gerçekçi bir üsluba sahip olan film zaman zaman nüktedan bir havaya bürünüyor.

İzleyicilerin kendilerini kolaylıkla özdeşleştirebileceği karakterleri olan film, annenin ölümüyle başlayan ve baba ile oğlun cenazeye doğru yola çıkışlarının arasındaki birkaç günü konu alıyor.

Filmin başrollerinde Peik Stenberg’i baba olarak, Martin Paul’u ise oğul olarak görüyoruz. İki aktöre de Lena Labart eşlik ediyor.

“Life After Death”, Finlandiya’da 2020 yılının bahar aylarında vizyona girecek.

Editör: Haber Merkezi