Van’ın Özalp ilçesinde YSK’nin kararıyla sandıkları 6 km uzağa taşınan köylülerden 100 yaşındaki Meryem Ayaz, yaya da olsa gidip oyunu kullanacağını söyledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van’daki 224 sandığın taşınmasına karar verdi. Bunun 21’i Özalp ilçesinden. Taşınmasına karar verilen mahallelerden biri de HDP’nin yüzde 98 oy aldığı ve 293 seçmeni bulunan Mehmetalan (Memedelan) Mahallesi. Mehmetalanlılar 6 kilometre uzakta bulunan Tepedam (Asteco) Mahallesi’ne taşınan sandıklarda oy kullanacak.

Sandık taşıma kararından etkilenen Mehmetalanlılardan 100 yaşındaki Meryem Ayaz, yaya da olsa gidip sandığın taşındığı köyde oy kullanacaklarını söyledi. Sandık taşıma kararının iradelerine hakaret olarak değerlendiren Ayaz, “Nereye götürürlerse götürsünler oy kullanacağız. HDP’nin baraj gibi sorunu yoktur. Kimseyi katletmedik, kimseye hakaret ve zulüm yapmadık. Başaracağız” dedi.

70 yaşındaki Gülistan Ayaz ise taşıma kararına inat gidip oy kullanacaklarını söyledi. Ayaz, “Ben tansiyon hastasıyım. Yolda öleceğimi bilsem bile gidip oy kullanacağım. Herkes elini vicdanına koysun ve Erdoğan’ın bize yaptıklarını göz önüne getirsinler. Bunları göz önüne getiren herkes sandıklara gider” diye konuştu.
HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı desteklediğini belirten bir başka Mehmetalan’ı Fatma Güçlü ise, “Ne pahasına olursa olsun gidip oy kullanacağız. Pancar toplamaya, yaylaya nasıl yürüyerek gidiyorsak sandıklara da öyle gideceğiz” dedi.

Müjdat Can- Van/MA
Editör: Haber Merkezi