VAN-ÖZALP-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Özalp Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumunu gerçekleştirdi. Belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce HDP’li üç Büyükşehire dönük gerçekleşen kayyum atamaları kınandı.

‘Halkın olan belediyeleri güvenlik duvarlarına hapsedecekler’’



HDP ve AKP’li grubun hazır bulunduğu ve Belediye eş başkanı Dilan Örenci’nin yönettiği toplantıda gündem konularının görüşülmesine geçilmeden önce HDP grup başkanvekili Sakine Kurtpınar yaptığı açıklama ile Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine yapılan kayyum atamalarını kınadı. Söz konusu belediyelerdeki eşbaşkanların Göstermelik gerekçelerle hukuksuz bir şekilde görevlerinden uzaklaştırıldığını belirten Kurtpınar, Kayyımların belediyeleri halktan izole ettiğini söyledi. ‘’ Kayyımlar belediyeleri halktan izole ediyor. Belediyeleri güvenlik duvarlarının ardına hapsediyor. Kayyımlar irade gaspını manipüle etmek için belediyenin tüm çalışmalarını kriminalize etmeye çalışmış ve halkın yereldeki iradesini resmen düşmanlaştırmıştır’’ ifadelerini kullanan Kurtpınar, söz konusu politikalarla eş başkanlık sistemi, çok dilli hizmet gibi HDP’li belediyelere özgün hizmet alanlarının yok edilmeye çalışıldığını kaydetti.

‘’ Hükümet bu politikayı ömür boyu sürdüremez’’
Daha sonra söz alan Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanı ve Özalp Belediyesi meclis üyesi Mustafa Avcı ise AKP’li üyelere yaptığı çağrıda AKP’nin eski AKP olmadığını ,artık MHP’nin çizdiği rota ile hareket ettiğini söyledi. Avcı, ‘’ Kayyum AKP’ye de atandı. Büyükşehir belediye meclisinin 3 te 1 i AKP’li üyelerdendi. Söz konusu gasp onlara da yapılmış aslında . AKP ‘li arkadaşlar oy vermiş olabilir oradan seçilmiş olabilirler ama bilin ki bizim tek çabamız halka hizmetti. Söylenenlerin hepsi birer iftira. Mücadelemiz sürecek ancak. Hükümet bu politikayı ömür boyu sürdüremez. ‘’ ifadelerinde bulundu.

‘’Muslukları kesip kalan parayı hizmete çevirdik’’

Görevde kaldıkları süre boyunca herkese eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını kaydeden Avcı ‘’ Üç ayda yanlış yapmadık. Tüm borçlara rağmen kesintilerden arda kalan parayı hizmete çevirdik. Borç yükü, kesintiler ve personel maaşlarından sonra daha önce yapılan yolsuzluk musluklarını keserek geriye kalan parayı hizmete çevirdik. Erciş’te Çatak’ta hizmet götürdük. Hizmet götürürken siyasi parti ayrımı yapmadık. Bu süre zarfında en büyük hizmeti Gevaş’a yaptık mesela. Hükümet yetkililerin bize dönük dediği her şey İftiradır. Para yok ki bir yere gönderelim. Personel mesaileri, araç parça teminleri ve akar yakıt alımlarında yaptığımız denetimlerle bir ayda 4.5 Trilyon para birikim oldu kasada. ‘’ şeklinde konuştu.

‘’Eş başkanlık mor çizgimizdir’’

Son olarak konuşan Özalp Belediyesi eşbaşkanı Dilan Örenci ise kayyumun irade gaspı olduğunu söyledi . ‘’ Eşbaşkanlık sistemi bizim içim mor çizgidir el uzatılmasına müsaade etmeyiz. Halk herşeyi biliyor, kayyumun gaspla oraya gelmesi halkın gözünde kendilerine bir meşrutiyet kazandırmıyor. Bizler bunu kabul etmiyoruz ve direnmeye devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

Meclis toplantısı, yapılan konuşmalarının ardından daha önce belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.
Editör: Haber Merkezi