ÖZALP-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Özalp Belediyesi, toplumsal cinsiyet ve kadın sağlığı konularındaki seminer çalışmalarına devam ediyor.



 

 

Özalp Belediyesi ilçede kadına dönük çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Kadın Politikaları Müdürlüğü ve belediye kadın komisyonu tarafından ilçeye bağlı Tepedam (Asteco) mahallesinde düzenlenen seminerde toplumsal cinsiyet, kadın erkek eşitliği, cinsiyet rollerin belirlenimi gibi konulara değinildi. Mahalle taziye evinde mahalleli kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşen seminerde sosyolog Neslihan Şedal yaptığı sunumda kadına dönük şiddet türlerinden bahsederek cinsel şiddet, erken yaşta evlilik ve zorla evliliğin önüne geçilebilmesi için kadınların toplumsal refleks geliştirmesi gerektiğini belirtti. Şedal, sunumun devamında kadın erkek eşitliğinin sağlanamamasının temelinde kız ve erkek çocukların eşit bir şekilde yetiştirilmemesi olduğunu vurguladı.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen seminer sonunda mahalleli kadınlara belediye tarafından hazırlanan hediyeler sunulurken seminerlerin farklı mahallelerde devam edeceği belirtildi.
Editör: Haber Merkezi