HABER MERKEZİ  -  Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ,  Ermeni Soykırımı’nda yer alan Talat Paşa’ya dair paylaşımda bulunan HDP’li Garo Paylan’ı, “Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın” sözleriyle tehdit etti. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Ermeni Soykırımı’nın 106’ncı yıl dönümünde sosyal medya adresinden yaptığı paylaşım sonrasında İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın tehdidine maruz kaldı. 

Paylan Twitter hesabından “106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz.  Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz” şeklinde bir paylaşımda bulundu. 

Paylan’ın bu paylaşımını alıntılayan Bağımsız İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ise, şunları yazdı:  “Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın.”

İYİ Parti'den milletvekili seçilen Özdağ, partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya "FETÖ'cü" dediği gerekçesiyle Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partisinden ihraç ediilmişti. Mahkemenin başvurusu üzerine ihraç kararını iptal ettiği Özdağ, geçtiğimiz 4 Mart'ta partisinden istifa etmişti.

Editör: Haber Merkezi