SURİYE-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi, bölgede şu ana kadar koronavirüs vakasının bulunmadığına dikkat çekerek, salgına karşı aldıkları yeni kararları açıkladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş başkanları Abid Hamid El- Mihbaş ve Bêrîvan Xalid, dünyayı tehdit eden Koronavirüs (Kovid-19) pandemisine ilişkin Reqa’daki Özerk Yönetim binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Eşbaşkan Abid Hamid El-Mihbaş, koronavirüse karşı alınan önlemlerin tamamının önemli olduğunu belirterek, “Bu önlemler, salgının Kuzey ve Doğu Suriye’ye girişini engellemiştir. Bu önlemlerin ekonomi ve halkın günlük yaşamını etkilediğinin farkındayız ancak önceliğimiz halk sağlığıdır” dedi.

‘ÖNLEMLER SALGININ BÖLGEYE GİRİŞİNİ ENGELLEDİ’

Özerk Yönetim’in salgına karşı aldığı tedbirler sonucunda salgının Kuzey ve Doğu Suriye’ye girişinin engellendiğini söyleyen El-Mihbaş, bu önlemlerin ekonomiyi ve halkın günlük yaşamını etkilediğini ve önceliğin halk sağlığı olduğunu belirtti. El-Mihbaş, ayrıca tüm merkezlerde gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Sağlık Komitesi’ne gerekli ödeneğin ayrıldığını da sözlerine ekledi.

‘FATURALAR ALINMAYACAK’

Bölge sakinlerinin yaptıkları günlük işlerle geçimini sağladığına dikkat çeken El-Mihbaş, halkın alınan tedbir kararlarından en az şekilde etkilenmesi için bir dizi yeni karar aldıklarını açıklayarak, “Buna göre, halka gerekli gıda desteği sunulacak. Ayrıca önümüzdeki Mayıs ve Haziran aylarında su, elektrik ve temizlik faturaları alınmayacak” diye belirtti.

El-Mihbaş, öğrencilerin eğitim haklarından mahrum kalmaması için de Eğitim ve Öğretim Komitesi tarafından gerekli önlemlerin alındığını belirterek, tüm derslerin televizyon kanallarından verildiğini belirtti.

Koronavirüs salgının dünya ekonomisini etkilediğine dikkat çeken El-Mihbaş, toplumun ihtiyaçlarının karşılanması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla Özerk Yönetim’in ekonomisini korumaya çalıştıklarının altını çizdi.

TIBBİ DESTEK ÇAĞRISI

Özerk Yönetim kaynaklarının saldırılar ardından yetersiz kaldığını belirten El-Mihbaş, “Ayrıca sağlık sisteminin altyapısı saldırılar nedeniyle büyük zarar gördü. İşgal saldırılarında tüm tıbbi cihazlar talan edildi” dedi.

Uluslararası Koalisyon, BM ve Dünya Sağlık Örgütü’ne koronavirüs ile mücadelede gerekli tıbbi desteğin sağlanması çağrısında bulunan El-Mihbaş, tıbbi desteğin özellikle kamplarda olası bir insanlık krizinin önüne geçeceğine dikkat çekti.

‘VAKA YOK’

El-Mihbaş, Özerk Yönetim adına gerekli çalışmaları sürdüren sağlık emekçileri, kriz masası, belediyeler ve İç Güvenlik Güçleri’ne teşekkür ederek, bölgede şu ana kadar hiçbir koronavirüs vakasının bulunmadığı bilgisini verdi.

( MA )
Editör: Haber Merkezi