VAN - Köylülerin helikopterden atılmasını kamuoyuna duyurdukları için tutuklanan gazeteciler hakkındaki soruşturma kapsamında ifade vermeye gittiği emniyette gözaltına alınan Yeni Yaşam gazetesi eski emekçi Mikail Tunçdemir, serbest bırakıldı. 




Van'da köylülerin helikopterden atılmasını belgeleriyle ortaya çıkaran gazetecilere yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Yeni Yaşam gazetesinin eski dağıtımcısı Mikail Tunçdemir, koronavirüs (Kovid-19) karantinasında olduğu gerekçesiyle hakkındaki gözaltı kararı kaldırılmıştı. Soruşturma kapsamında ifade vermek için dün  Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne giden Tunçdemir, burada gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan Tunçdemir’e telefon tapelerine ilişkin sorular yöneltildi. Tunçdemir, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.


NE OLMUŞTU?


Van’ın Çatak ilçesinde iki köylünün işkenceyle gözaltına alınmasının ardından helikopterden atılmasını kamuoyuna duyuran Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve gazeteci Nazan Sala, eski gazete dağıtımcısı Şükran Erdem ve Yeni Yaşam Gazeteci dağıtımcısı Fehim Çetiner, 6 Ekim'de evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Savcılık işlemlerinin ardından 9 Ekim'de mahkemeye sevk edilen Bilen, Uğur, Abi ve Sala, "devlet aleyhine toplumsal olayları haber yapmak" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Erdem ve Çetiner ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. ( MA )



Editör: Haber Merkezi