İSTANBUL - Özgür Gündem'in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapan İnan Kızılkaya ve Can Dündar hakkındaki dava duruşması "eksik hususlar" gerekçesiyle ertelendi. 

  

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan gazeteci Can Dündar ile gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında “kamu görevlisine hakaret etmek” iddiasıyla açılan davanın 18’inci duruşması görüldü. Çağlayan’da bulunan İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Kızılkaya ve avukatı Özcan Kılıç hazır bulundu. 

GAZETECİLERE ENGEL

Duruşmaya katılmak isteyen gazeteciler ise koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle engellendi. Mahkeme, mübaşirin salgına yakalandığını ve bu nedenle sadece tarafların duruşmaya katılması gerektiğini belirtti. Gazeteciler, duruma tepki göstererek duruşmayı izleme taleplerini yineledi. Mahkeme, salonda birçok kişinin olduğunu ve bu durumun kendileri için risk taşıdığını ifade ederek, gazetecilerden dışarıya çıkmalarını istedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşmada söz verilen Av. Kılıç, bu aşamada herhangi bir diyeceklerinin bulunmadığını kaydetti. İddia makamı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istedi. 

Mahkeme, yurt dışında olan Can Dündar hakkında çıkartılan yakalama kararının bekletilmesine karar verdi. Duruşma 24 Mart 2022'ye ertelendi. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi