İSTANBUL - KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi davasında mahkeme heyeti, gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.


Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin yayın danışma kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ile dilbilimci-yazar Necmiye Alpay'ın da aralarında bulunduğu 9 gazetecinin yargılandığı davanın 11'inci duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın tek tutuklu sanığı olan gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hazır bulundu.


Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada söz verilen Kemal Sancılı, dijital materyallere ilişkin çözümlemelerin kendisine ulaşmadığını belirterek, savunma için ek süre talebinde bulundu. Sancılı, tutuklu kaldığı sürenin göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini de istedi.


Avukatı Özcan Kılıç da, dijital materyallere dair çözüm klasörlerinin çok fazla olması nedeniyle inceleme fırsatlarının olmadığını, bundan dolayı kendilerine süre verilmesini talep etti. Müvekkilinin tutukluluğunun infaza dönüştüğünü de söyleyen Kılıç, tahliyesini istedi.


DURUŞMA ERTELENDİ


Duruşmaya ilişkin mütalaasını veren savcı, Sancılı'nın kaçma şüphesi olduğunu ileri sürerek, tutukluluk halinin devamını istedi.


Mahkeme heyeti de verdiği kararında avukatların süre talebinin kabul ederek, Sancılı'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 10 Nisan’a ertelendi.
Editör: Haber Merkezi