8 Mart’ta Doğru,

Kadınların eşitsizliğe maruz bırakıldığı, her alanda şiddetlen karşı karşıya kaldığı erk egemen bir yönetim eril bir anlayışın tahakkümü altındadır. Kadınların geleceği, yaşamına kaç çocuk doğuracağına nasıl giyineceğine, boşanıp boşanmayacağına her konuda söz söylemeyi kendine görev edinenler baskının arttığı toplum üzerinde etkisi giderek yaygınlaştırılıyor.

Toplumsal çürümeyle kadınlara, çocuklara, hayvanlara, doğaya yönelik şiddet istismar tacizler, tecavüzler ve cinayetler her geçen gün giderek artıyor.


Ekonomik krizlerin faturası biz kadınların omuzlarına yükleniyor. Sistemin asalak kar hırsıyla üretimden kaynaklı evdeki kadının işçiliği görünmeyen emeğimiz daha da görünmez kılınıyor. Erkek egemen politikalar sürekli çıkarılarak yaygınlaştırıp meşhurlaştırılıyor.

Bu gerici yöntemlere karşı kadınların bayraklaştırdığı 8 Mart ruhudur. Neydi bu;
8 Mart 1857’de ABD’de tekstil işçisi kadınlar greve durdular. Tüm dünya kadınlara bir meşale yaktılar. Bu mirasın kızıl direnci ve güçle her yıl meydanda Dünyanın dört bir yanında erk zihniyete karşı kendi yaşamını savunan ve mücadele eden bütün kadınlara selam olsun…

8 Mart kızıldır kızıl kalacak

Editör: Haber Merkezi