HELİN, Güle Güle “…Bu kente yanlızlık çöktüğü zaman, uykusunda bir kuş ölür ecelsiz. .

 

 

HELİN,

Güle Güle

“…Bu kente yanlızlık çöktüğü zaman,
uykusunda bir kuş ölür ecelsiz..
Alıpta başını gitmek istersin,
karınlık sokaklar kör sağır dilsiz…”



Yaşadığımız dünya öyle acımasız ki! Vahşi dişlerin çarkın arasında toplum, her gün can çekişiyor. Hakkını aramak için, sağlık, hukuk, eğtim ve sayamadığım bir çok alanda, tamamen insani talepleri karşılığı; kan ve gözyaşıdır.
Onurlu bir yaşama için, verilen mücadele hep ağır bedeller oldu. Bugün dünya izole olduğu bir vakitte, Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in ölümü de bu büyük bedellerden biridir.
Özgürce, türküler söyleye bilmenin kavgasında tam tamına 288 gün dirhem dirhem bedenini ölüme yatırdı. Acı çekti, sevdiklerini bir daha görmeyecek uğruna, ideallerinden bir an olsun taviz vermedi.
Sıradan bir ölüm diye bilir miyiz? Asla.
Buradaki amaç bellidir; Yasakların kalkması, baskıların son bulması, inancıyla bedenini ölüme yatırdı.
Bir gün sokaklarda, meydanlarda özgürce türküler söylendiğin de, elbette bunun büyük bedenlerden biride; Helin olacaktır.
Sanatçının kendi Sanatını icra etme uğruna Helin faşizm ile direk boğuştu.
Halkın sanatçılarınan ve halkın türkülerinde korkan despot ve acımasız sistem bugün sanatçıların türkülerinde dahi korkarak zindanlara hapis ediyor.
Bugün bir sanatçı verdiği onurlu mücadelsi sonucu aramızdan ayrılsada onun sesi, onun gözlerin de ki özgürlüğe olan sevdası hep bizimle yaşayacak.
Helin, İbrahim’e yazdığı mektupta “Halkım için değer” diyor.
Burada halk sevgisinin yüceliğini öğretiyor…

Uğurlar olsun Helin…
Seni Unutmayacak Anadolu Halkları.