ÖG (DERSİM)- Haber Yağmur Kaya; Özlem Armen'in son kitabı Renkli Kalemler raflarda yerini aldı.

Birkaç gün içerisinde raflarda yerini alacak olan Renkli Kalemler, on yazarın yazılarının bulunduğu geniş bir içeriğe sahip.

Iki yıllık bir emeğin ürünü olan Renkli Kalemler kitabının yazarı Özlem Armen ile kitabı üzerine konuştuk.

Okur ile kitabını paylaşmanın heyecanı içerisinde olduğunu söyleyen Armen, kitapta yer alan isimleri ve bu isimler ile hangi konulara dair görüştüğünü şu şekilde ifade etti:

Sibel Özbudun, Kasım Koç, Figen Yüksekdağ gibi isimler sorularımı yanıtlayarak kitabımda ayrı bir renk kattılar. Hasan Hayri Aslan’ın 1980 sonrasında Diyarbakır 5 No’lu Zindan üzerine yaptığımız söyleşiyle; Diyarbakır da yaşanan vahşeti, yaşamlarını ortaya koyan devrimcileri, insanlık uğruna kendilerini feda eden bir tarihi göreceğiz. “Diyarbakır 5 No’lu Cehenneminde Ölümden de Öte” yazarıdır aynı zamanda. Diyarbakır örnek kişiliklerin direniş öyküleri, şimdi aramızda olmasalar da Hasan Hayri Aslan aracılığıyla onları ve o dönemi tanıma şansını yakaladım.

Alper Taş, Doç. Dr. Candan Badem, Temel Demirer hocalarımın renkli fikirler ve akıcı kalemlerinden okuyacağınız konularla bir doyuma ulaşacaksınız. Diyarbakır Belediye EşbaşkanıMızraklı Selçuk Mızraklı'nın kaleminden kayyumlar ve son süreç ile ilgili AKP’nin yönelimini derin kaleminden okuma şansı bulacak okur. Ve Muzaffer Oruçoğlu’nun 1972-73 yıllarında Dersim'de yaşadıkları özel anılarını sorularımı yanıtlayarak dosyama zenginlik kattı."
Editör: Haber Merkezi