ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye rağmen özel hastanelerin yurttaşlardan ücret talep ettiğini söyleyen HDP Milletvekili Garo Paylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Özel hastanelerin, koronavirüs hastalarını tedavi etmek için fahiş ücretler talep etmelerine neden izin veriyorsunuz?” diye sordu.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, özel hastanelerde Koronavirüs (Kovid-19) testleri ve tedavisi için ücret talep edildiğini belirterek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle konuya dair soru önergesi verdi.


Sağlık Bakanlığı tarafından 20 Mart’ta yayımlanan genelgede, yurttaşların, koronavirüs tanısı kesinleşinceye kadar bakanlığa bağlı hastaneler, devlet ve vakıf üniversitesi hastaneleri ile tüm özel sağlık kuruluşlarına ücretsiz olarak başvurabilecekleri ve tedavilerinin gerçekleştirileceğinin belirtildiğini hatırlatan Paylan, verdiği önergede “Yayımladığınız genelgeye rağmen, özel hastaneler, koronavirüs testi ve tedavisi için ücret talep etmektedir” dedi.


Paylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya konuya dair şu soruları yöneltti:


“* Özel hastanelerin, koronavirüs hastalarını tedavi etmek için fahiş ücretler talep etmelerine neden izin veriyorsunuz?


* İspanya’nın yaptığı gibi, koronavirüs tedavisi yapan özel hastaneleri kamulaştırarak, bütün vatandaşlarımıza ücretsiz ve eşit şartlarda tedavi hizmetini neden vermiyorsunuz?


* Koronavirüs tedavisinin, kamu-özel ayrımı olmaksızın, bütün hastanelerde tamamen ücretsiz olduğunu ilan eden bir genelgeyi neden çıkarmıyorsunuz?”

(MA)

Editör: Haber Merkezi