HABER MERKEZİ- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker’in Barış Akademisyenleri için sarf ettiği "Oluk oluk kan akıtacağız” sözlerinin iktidar aleyhine olduğunu söylemesinin ardından paylaşım yapan Peker, "Kanla ilgili söylemiş olduğum olayların hepsi söylendiği dönemde hükümetin lehinedir. Çünkü o zaman korku iklimi oluşturmak lazımdı" dedi.

Devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker’in yayınladığı videolarla İçişleri Süleyman Soylu hakkında yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ederken, Soylu iddialara ilişkin katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Soylu konuşmasının başında, “Herkesin ipi elimde diyen bir deli karşısında sessizlik hakim” diyerek Peker'in açıklamalarına karşı sessizliği eleştirdi.

Soylu soruları yanıtladığı sırada Peker sanal medya hesabından Soylu'nun açıklamalarına  karşılık verdi.

‘OLUK OLUK KAN AKITACAĞIZ’ SÖZÜ HÜKÜMETİN LEHİNEDİR

Soylu Peker’in, “Bu suça ortak olmayacağız” metnine imza atan Barış Akademisyenleri için "Oluk oluk kan akıtacağız, kanlarınızda duş alacağız" sözlerinin iktidar aleyhine olduğunu söylemesinin ardından bir paylaşım yapan Peker, "Kanla ilgili söylemiş olduğum olayların hepsi söylendiği dönemde hükümetin lehinedir. Çünkü o zaman korku iklimi oluşturmak lazımdı" ifadelerini kullandı.

Peker, Soylu'nun "tecavüz" iddiasıyla ilgili de "Bahsi geçen tecavüz olayı ile ilgili karakola hiçbir zaman gitmedim. Sadece Beykoz savcılığına giderek basına bu yanlış bilgiyi veren polislerle ilgili şikayet dilekçesi vermeye gittim. Süslü sülü yine yalan söylüyor. Delilleriyle kanıtlamaya hazırım" yanıtını verdi. Peker, "Bana bu komployu kuran organize şube yetkilileri fetöcülükten cezaevinde" ifadelerini kullandı.

Soylu'ya yönelik yanıtlarına devam eden Peker, "Uyuşturucuyla mücadelede başarıdan bahsediyorsun süslü süleyman. İstanbul uyuşturucu kullanımında dünya ikincisi, adana dünya üçüncüsü. Yalan söylüyorsun" paylaşımını da yaptı.

'PROJENİZİ ÇÖP ETTİM'

Peker ayrıca, "Süslü sülü; senin cumhurbaşkanı, Tolga Ağar’ın da içişleri bakanı olacağı projenizi çöp ettim. Şerefli bir insansan bu projenizden bahsetsene" dedi.

Peker paylaşımlarına şöyle devam etti: "Benim sağ kolum Erdal Aras’ı neden Demokrat Partinin mkyk’sına aldın? Neden Sancaktepe Belediye Başkanı yaptın? Akrabam Reşat Fazlıoğluyla hts kayıtlarını yayınlayarak beni bir rezil eder misin Süleyman Soylu.süslü sülü, pazar günü seni mahvedeceğim. Benim üzerime olan hiçbir arabayı nurettin demir isimli şahıs hiçbir zaman kullanmadı."

Soylu'nun canlı yayında, "Erhan Tuncel, Hrant Dink cinayetinin azmettiricilerinden biri olarak görünmüyor mu? Kim Sedat Peker'e emanet eder. Bu kadar cürümün içerisinde olan bir kişi... Tecavüzden dolayı karakola götürülüyor ve orada her şey kapanıyor. Oradaki iki kişi, biz Bilecik'ten aldık diyor. Silah ruhsatlarını Bilecik'ten aldık diyor. Bilecik'te kim var? Veli Küçük var" ifadelerine karşılık veren Peker,“Erhan Tuncel’i hayatımda hiçbir zaman görmedim, tanımıyorum, hiçbir zaman karşılıklı telefon görüşmemiz yok. Hiçbir baz kaydımız yok, aynı anda aynı yerde bulunmadık. Bir tane delil sunsun süslü sülü” sözleriyle karşılık verdi. (MA)

Editör: Haber Merkezi