HABER MERKEZİ - Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, katıldığı televizyon programında Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin MİT tarafından katledildiğini itiraf etti. 

MA'nın haberine göre; Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, katıldığı televizyon programında Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesinden MİT'in rol aldığını ağzından kaçırdı. 

Sakine Cansız (54), Leyla Söylemez (24) ve Fidan Doğan'ın (28) öldürüldüğü cinayetin tek şüphelisi Ömer Güney'in Paris Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması bekleniyordu. Güney'in 2016 yılında dava başlamadan cezaevinde yaşamını yitirmesi ardından dosya kapanmıştı. Fransa, geçtiğimiz yıl cinayette MİT'in parmağı olup olmadığını yeniden araştırma kararı almıştı. 

TSK'nin gerçekleştirdiği Garê operasyonunun konuşulduğu programda Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Pekin, "Son bir yılda MİT'in yakalayıp getirdiği çok sayıda PKK üst düzey yöneticisi oldu, bu tür nokta operasyonlarıyla, tam da sizin söylediğiniz anlamda. Zaten Türkiye bir süredir bunu yapıyor gibi geliyor bana" söylemine, "Yapıyor ama, bakın, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan. Bu adamlardan bir bölümünün götürülmesi lazım. O zaman PKK'nın bir anda dengeleri bozulur. Mutlaka bunların götürülmesi lazım. Beyinle ayaklar arasındaki iletişimi sağlayan sinirlerle uğraşıyoruz şu anda. Ama asıl beynin hasara uğratılması gerekiyor" diye yanıt verdi. 

'DAHA EVVEL PARİS'TE YAPILDI'

"PKK'nın dört müdür beyin takımı?" sorusuna yanıt veren Pekin, Paris katliamındaki MİT rolünü şöyle itiraf etti: "Daha fazla. Yürütme Konseyi var, onun başında şu anda Murat Karayılan var herhalde. Onun altında da ekipler var. Mesela onlar Kandil'den çok fazla dışarı çıkmıyor. Avrupa'da bunların unsurları var. Avrupa'daki unsurlarına bir şey yapmamız gerekiyor. Daha evvelden Paris'te yapıldı ama..."

Pekin'in bu ifadesinin ardından sözü yeniden alan Ahmet Hakan, konuyu geçiştirerek yayına devam etti.

Editör: Haber Merkezi