ANKARA - Afganistan’daki Pençşir Vadisi'nde Ahmet Mesud'a bağlı güçlerle Taliban üyeleri arasında şiddetli çatışma çıktı. ABD güçlerinin Afganistan’dan çekilmesindan bu yana Pençşir Vadisi'nde Ahmed Mesud’a bağlı güçler ile Taliban üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Taliban’ın bugüne kadar hiçbir zaman kontrolünü ele geçiremediğği Pençşir'de yeni bir şiddetli çatışmanın çıktığı ve çok sayıda Taliban üyesinin öldürüldüğü belirtildi. Yine 19 kişinin tutuklandığı kaydedildi. 

TALİBAN KARŞITI GÜÇLER

Pençşir’deki direnişi örgütleyen Ulusal Direniş Güçleri’nin Sözcüsü Fehim Daşti, Taliban militanlarıyla çatışmanın Pençşir Vadisi'nin batı girişinde meydana geldiğini açıkladı. 

Afganistan Birinci Başkan Yardımcısı Amrullah Salih ve Ahmed Mesud'a sadık Panjşiri birlikleri, diğer illerden takviye almaya devam ederken, Ulusal Direniş Güçleri Baghlan eyaletinde bir başka bölgenin daha kontrolünü ele geçirdi.

Pençşir, Afganistan'da şu ana kadar Taliban'a yenik düşmeyen tek eyalet ve Taliban'a karşı savaşan güçler bir süredir vadide toplanmakta. Amrullah Saleh ve ünlü Afgan gerilla komutanı Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud'ın da vadide olduğu belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi