Haberin İngilizcesi / Kürtçesi için tıklayın

PEN International, Kürt yazar Meral Şimşek’in 21 Eylül’de hakim karşısına çıkacağını hatırlattı ve hakkındaki suçlamaların düşürülmesini istedi.

Şimşek, ' örgüt üyeliği' suçlamasıyla 15 yıla kadar, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan ise yedi buçuk yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

"Harekete geçin"

PEN'İn uluslarası çağrısı:

HAREKETE GEÇİN: Lütfen Türk makamlarına itirazda bulunun: Meral Şimşek’e yönelik tüm suçlamaların düşürülmesini isteyin;

"Gazetecilerin ve yazarların yazılarının içeriği veya iddia edilen bağlantıları temelinde kovuşturma ve tutukluluk halinin sona erdirilmesi ve ifade özgürlüğü haklarını kullandıkları için cezaevinde tutulanların derhal serbest bırakılması çağrısında bulunarak;

"Kürt bölgelerine yönelik baskıya son verilmesi ve devam eden çatışmaya barışçıl bir çözüm bulunması çağrısında bulunuyor.

"İtirazları şu adrese gönderin:

 Adalet Bakanı Abdülhamit Gül adres: Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, 06659 Ankara, Türkiye

Twitter: https://twitter.com/abdulhamitgul İletişim: [email protected]

"Kopyalarını kendi ülkenizdeki Türkiye Büyükelçiliğine gönderin. Büyükelçilik adresleri burada bulunabilir: https://embassy.goabroad.com/embassies-of/turkey .

"Lütfen Dışişleri Bakanlığınıza ve Türkiye’deki diplomatik temsilcilerinize ulaşın, onları Meral Şimşek’in davasını ikili forumlarda gündeme getirmeye çağırın.

"Lütfen itirazları hemen gönderin. 21 Eylül 2021’den sonra itiraz gönderip göndermediğinizi PEN International ile kontrol edin. *** Lütfen yaptığınız her işlemden ve aldığınız yanıtlardan PEN International’ı haberdar edin. Mesajlar, Avrupa Program Koordinatörü Aurélia Dondo’ya gönderilebilir: [email protected]"

Meral Şimşek hakkında

Yazar. İki çocuk annesi. Kocatepe Makina bölümünü bırakmak zorunda kaldıktan sonra yıllarca eğitim hayatına ara vermiş sonrasında Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü'nden mezun oldu.

Eğitimine aynı ünirsitenin Kamu Yönetimi Bölümü'nde devam ediyor. Yayınlanmış kitaplarının yanısıra çeşitli dergilerde şiirleri ve yazıları yer alıyor.

Aynı zamanda şarkı sözler yazıp, bestelerde yapmakla birlikte editoryal çalışmalar da yapıyor.

Eseleri:

-Mülteci Düşler ( şiir)
-Ateşe Bulut Yağdıran ( şiir)
-İncir Karası ( şiir )
-Nar Lekesi ( roman)

Ödülleri:
-2017 Deniz Fırat Şiir 1.lik Ödülü
-2017 Yaşar Kemal Şiir 3.lük ödülü
-2016 Deniz Fırat Şiir 2.lik ve 3.lük ödülü

Kaynak: BİA  https://m.bianet.org/bianet/toplumsal-cinsiyet/249283-pen-den-kurt-yazar-meral-simsek-le-dayanisma-cagrisi

Editör: Haber Merkezi