DERSİM-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Peri Belediye eş başkanları: Bizim olanı geri aldık, halkımızla beraber çalışacağız-VİDEO

Yeni dönem çalışmalarına ilişkin PİRHA’ya konuşan Peri Belediyesi eş başkanları Orhan Çelebi ve Songül Doğan, seçimleri değerlendirerek kadınlar, çocuklar ve genç istihdamı alanında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.




Dersim Mazgirt’e bağlı Peri Belediyesi eş başkanlığına seçilen Dersim Devrimci Güç Birliği adayları Orhan Çelebi ve Songül Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlçe Seçim Kurulu’na ve Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itirazlar dolayısıyla mazbatalarını 16 Nisan’da alıp göreve başladılar.




Peri’de iki ay süre boyunca seçim çalışması yürüten adaylar, yaşadıkları süreci ve yeni dönemde gerçekleştirmek istedikleri projeleri PİRHA’ya anlattılar.

Seçim çalışmaları kapsamında halı saha maçı, uçurtma şenliği, hatıra ormanı kurma, çiftçilerle buluşma ve daha birçok etkinlik düzenleyen adaylar, halkla omuz omuza, kayyum atanan belediyenin kapılarını tekrar halka açmak için güçlü bir çalışma yürüttüler.

“BELEDİYEMİZİN KAPISI HALKIMIZA AÇIK OLACAK”

Orhan Çelebi ile birlikte eş başkanlık için başvurduğunu dile getiren ev emekçisi Songül Doğan, “İki aylık bir seçim süreci yaşadık. Güzel bir süreç oldu hem halkımız için hem bizim için. Biz bizim olanı halkımızın desteğiyle geri aldık. Bundan sonra da halkımızla beraber yönetmeye devam edeceğiz. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Belediyemizin kapıları halkımıza açık olacak” dedi.

Mazbatayı 16 gün gecikmeyle almalarına ilişkin de Doğan şunları aktardı:

“CHP’nin üç defa itirazı oldu seçimlere. Önce ilçe sonra il ve son olarak da YSK’ye başvurdular. Aramızda 12 oy farkı vardı. İtirazları reddedildi ona rağmen mazbatamızı alamadık. Tüm halkımızla beraber 16 gün bekledik. Sonunda aldık, hepimiz sevinçliyiz.”

“HALKIMIZLA BERABER ÇALIŞIP BERABER GELİŞTİRECEĞİZ”

Doğan, bir buçuk senedir kayyumla yönetilen belediyeye ilişkin ise şunları aktardı:

“Kayyumun özellikle kadınlar üzerinde etkisi vardı. Belediyenin önünden rahatlıkla geçemediklerini, sorunlarını dile getiremediklerini anlatıyorlardı. Belediye kışlaya çevrilmiş vaziyetteydi. Tüm halkımızla kadınlarımızla gençlerimizle beraber çalışıp beraber geliştireceğiz.”

“PERİ’DE FARKLILIK YARATILDI”

Belediye eş başkanı Orhan Çelebi ise seçim sürecindeki çalışmalara ilişkin şunları aktardı:

“Belediyemizin eş başkan adayı olarak yola çıktık. Şimdi eş başkanlar olarak buradayız. Keyifli ve halkımızın büyük bir desteğiyle yolculuk sürdü. Kazandık ve başladık. Seçim süreçleri genel kitleler açısından; kitlelerin en politize olduğu süreçlerdir. Biz de kendi açımızdan burası belde olsa da buranın yürütülecek çalışması bakımından güçlü bir yanıt olmak istiyorduk. Kayyum tarafından yönetilen bir belediyeydi. Halkımıza daha güçlü bir sonuçla çıkarak teslim etmek istiyorduk. Tüm çalışmamız buna yönelikti.

Öncelikle çalışma ekibimiz bakımından uyumlu ve kollektifti. İki ay boyunca kar kış demeden hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadı. Ekibimiz kendi emeklerini kattılar çalışmaya. Rutin bir çalışmanın dışına çıkmak için tartışmalar yürüttük. Çiftçi arkadaşlarımızla buluşup toplantılar yaptık. Çiftçi arkadaşlarımız kendi taleplerini dile getirdiler, traktörlerle konvoylar yaptılar, farklılık yarattılar.

Çocukların taleplerini anlamaya çalıştık. Uçurtma şenliği yaptık beraber. Onların sevincini, bize verdiği mesajları görüp aldık.

Spor çalışmalarında neler yapabileceğimize dair etkinlik düzenledik ve birçok değişik aktiviteler yaptık. Çalışmalarımızı tüm kamuoyuna duyurmaya çalıştık.”

“HALKIMIZ, GÜCÜNÜ BİZİMLE ORTAKLAŞTIRACAKTIR”

Çelebi, “Sadece insanlara bildiri vermekle bu işin olmayacağını biraz da rutinin dışına çıkarak kimi aktivitelerle güçlü bir şekilde çalışma yürütüp heyecan ve renk katılmasını doğru bulduk. Seçim çalışmasının başından sonuna kadar coşkulu ve renkli geçti. Görselliğimiz, görünürlüğümüz çok farklı oldu. Peri gibi küçük bir beldede seçim çalışması yürütüyor değil de büyük bir kentte seçim çalışması yürütüyor havası görüldü” ifadelerini kullandı.

Halkla iç içe, birlikte seçim çalışması yapmanın bölgeye hakim duruma getirdiğini ifade eden Çelebi, “Seçim boyunca biz insanlarımıza burayı birlikte yöneteceğimizi, sorunlarımızı birlikte tartışacağımızı söyledik. Tüm sorunlara hakim duruma geldik. Küçük bir yer olsa da verimli toprakları, stratejik konumu; burada daha çok çalışmalar yapılabileceğini bize gösteriyor. Çalışma ekibi olarak kendimize güveniyoruz. Bu güvenle biz çalışıyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Halkımızın bu çalışmalarda önemli rol oynayacak. Halkımız gücünü bizimle ortaklaştıracaklar. Biz de onların emeğini sahiplenerek onların değerini vereceğiz kendilerine” dedi.

“BÖLGENİN GELİŞMEYE İHTİYACI VAR”

“Bölgenin gelişmeye ihtiyacı var; hem tarımsal hem hayvansal hem de istihdam anlamında önemli bir noktada duruyor. Hiçbir değişimin düşünülmediği bir belediye olmuş yeni dönemde belediyenin, bölgenin değişimini sağlayacağız. Değişik yatırımlarımız söz konusu. Tarım hayvancılık konusunda halkımızın emeğinin karşılanması için çalışmalarımız olacak” diye konuşan Çelebi, gençlere, kadınlara, çocuklara kültürel, sanatsal projeler ve istihdam alanında çalışma yapacaklarını ifade etti. Eğitimin geliştirilmesi gerektiğini de savunan Çelebi, seçim sürecinde yapılan toplantılarda sorunların dile getirildiğini buna ilişkin çalışmalara hızlı bir şekilde başlanacağını belirtti.

Hüseyin YAŞAR/DERSİM







 
Editör: Haber Merkezi