25 yıl sonra en büyük öğretmen grevi

 

 

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ-Polonya

Polonya’da maaşlarının artırılmasını isteyen öğretmenler, hükümetle yürütülen görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine greve gitti.

Ülke genelinde yüzde 80’e varan katılımla gerçekleşen grevde öğretmenler talepleri karşılanıncaya kadar greve devam edeceklerini açıkladı. Polonya Öğretmenler Sendikası (ZNP) Başkanı Slawomir Broniarz, yaptığı açıklamada, öğretmen maaşlarının iyileştirilmesi için hükümetle yürütülen görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine ülke genelinde 400 bin öğretmenden yüzde 80’inin greve gittiğini bildirdi.

Broniarz, grevin sadece ekonomi temelli olmadığını ifade ederek grevle son yıllarda kalitesi düşen eğitimin eski haline getirilmesinin de amaçlandığını belirtti. Öğretmen sendikaları, hükümetten maaşların aylık olarak bin 500 lira artırılmasını talep ediyor.

Bu grevin ülkede 25 yıl sonra gerçekleşen en büyük grev olduğu ifade ediliyor. Başkent Varşova’da mart ayında da binlerce mahkeme ve savcılık çalışanı da daha iyi maaş ve çalışma koşulları için sokaklara dökülmüştü.

 

Kaynak-Birgün Gazetesi
Editör: Haber Merkezi