VAN - HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik silahlı saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesi üzerine Van’da nöbet eylemi başlatan partililer, “Deniz yoldaşın mirasına sahip çıkarak, mücadeleyi büyütelim” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesi sonrası birçok kentte nöbet eylemi başlatıldı. Bu kentlerden birisi olan Van’da nöbet eylemi bugün 5’inci gününe girdi. HDP binalarında nöbet tutunlar, eylemleriyle Poyraz’ın mücadelesine sahip çıktıklarını belirtti. 

  

EYLEMİN AMACI 

HDP İl Örgütü binasındaki nöbet eylemine katılan parti yöneticilerinden Seyfettin Bozkurt, İzmir’de yaşanan olayın AKP ve ortağı olan MHP’nin söylemleri sonrası yaşandığına dikkati çekti. Son yaşanan olayın fail ya da faillerini, Kürt siyasetçi Vedat Aydın’ı öldürülmesi olayından tanıdıklarını ifade eden Bozkurt, “Partimize dönük bu kirli politikalara karşı nöbet eylemindeyiz. Her zaman partimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.  

MÜCADELE VURGUSU  

HDP’nin İpekyolu ilçesindeki binasında nöbet tutan İlçe Eşbaşkanı Canan Uzunay, gerçekleşen saldırıyla Kürt kadın mücadelesinin hedef alındığına dikkati çekti. Kürt kadınlarının mücadeleyi büyüttüğü için her dönem hedefte olduğunu vurgulayan Uzunay, “Yaşanan katliam Kürt kimliğine ve kadın mücadelesine dönüktür. Bu katliam ilk değil; Umarım son olur. Her ne pahasına olursa olsun mücadeleden taviz vermeyeceğiz. Deniz yoldaşı anıyor ve mücadelesine güçlü bir şekilde sahip çıkıyoruz” diye konuştu. 

Bir diğer İlçe Eşbaşkanı Dilgeş Alsan ise, yapılan saldırının planlı bir şekilde yapıldığı ifade etti. Poyraz’ın katledilmesini lanetleyen Aslan, şunları söyledi: “Her koşulda partimize sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz. Deniz yoldaşın bize bıraktığı mirası en iyi bir şekilde sürdürmeye çalışacağız.”

Editör: Haber Merkezi