ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  Karadeniz ve Bingöl’de meydana gelen depremlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, Muradiye ve Başkale ilçeleri için uyarıda bulundu.


Karadeniz ile Bingöl’de bu sabah saatlerinde depremler meydana geldi. Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 4.3, Karadeniz açıklarında ise 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Yaşanan depremler ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, Van'ın Muradiye ve Başkale ilçeleri için de uyarıda bulundu.  Görür, şu paylaşımda bulundu: “Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle aynı yerde, yani Başkale Fayı (BŞF) ile Hasan Timur Fayı’nın (HTF) kesim yerine yakın. Bu bölge bir süredir aktif. Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları için de kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum. Onun için Van Muradiye taraflarında ve Başkale merkez mıntıkasında dikkat edilmeli diyorum. Karlıova, biliyorsunuz, KAF ile DAF’ın kesim yeri. Burası sürekli açılıyor. Depremin olduğu yer ile KAF üzerindeki Yedisu ve DAF üzerindeki Bingöl arası uzun zamandır deprem bekleyen yerler. O bakımdan deprem dikkat çekici.”


Öte yandan AFAD, İran’ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kentinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydan geldiğini açıkladı.

(MA )
Editör: Haber Merkezi