ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından PYD'den bir heyet Moskova'ya, bir heyet de Şam'a giderek Türkiye'nin olası operasyonuna karşı sınırların korunmasını talep etti.



ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından, PYD'nin Rusya ve Suriye ile görüşmelere başladığı bildirildi.

ARTI GERÇEK'in haberine göre; PYD'den bir grup temsilci Moskova'ya giderken, bir diğer grup da Şam'a giderek Rus ve Suriyeli yetkililerle görüştü. BBC'nin aktardığına göre PYD görüşmelerde, Suriye ordusunun YPG'nin kontrolü altındaki bölgeye gelerek Türkiye ile aralarındaki sınırlara konuşlanmasını talep etti.

Reuters haber ajansına konuşan PYD yöneticilerinden Aldar Xelil, Moskova'ya bir ziyaret daha yapılacağını söyledi. Aldar Xelil, Rusya'nın Şam'ı, "egemenlikten doğan görevlerini yerine getirmesi konusunda" zorlayacağını umduklarını ifade ederek,
"Rusya ve rejimle, kuzey sınırlarını korumak üzere açık bir mekanizma arayışı sebebiyle iletişime geçtik. Rusya'nın istikrar sağlamada önemli bir rol oynamasını istiyoruz" diye konuştu.

Moskova'ya giden heyette yer alan Bedran Jia Kurd de "Türkiye'nin saldırısını geri püskürtmek için farklı seçenekleri tartışıyoruz. Yardım için Rusya, Fransa ve Avrupa Birliği ülkeleriyle iletişime geçtik. Bu bölgede sınırları korumak Suriye yönetiminin sorumluluğunda" dedi.

Daha önce Şam'la yapılan görüşmelere katılan PYD yöneticilerinden İlham Ahmed de, Suriye rejimiyle iletişimin hiç kesilmediğini ifade ederek, "Yeni bir girişim başlatma aşamasındayız. Suriyeli vatandaşların onurunu korumak üzere siyasi bir uzlaşıyı hayata geçirebilmek için rejime her türlü baskıyı yapıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi