ADANA - Romanlar, 24 Haziran seçimlerine ilişkin HDP ve Demirtaş için renkli bir klip hazırladı.


Adana’da sanatçılar ve Romanlar bir araya gelerek 24 Haziran baskın seçimi için HDP ve Demirtaş‘la ilgili renkli kısa bir klip yaptı. Sanatçılar Yaşar Başözdeş, Cuma Sömer ve Barış Tezkorkmaz ile Romanlar tarafından HDP için hazırlanan parça seslendirildi.


'ROMANLAR EZİLİYOR'


Kendisi de Roman olan ve klibi hazırlayan Yaşar Başözdeş, yüzyıllardır ezildiklerini hatırlatarak, “Yaşadığımız bu coğrafyada yok sayılan bir halkız. Kürtler gibi biz de yok sayılıyoruz. Bize en yakın parti HDP olduğu için bu klibi yaptık” diye konuştu. 1 oy HDP’ye, Demirtaş’a oy vereceklerini söyleyen Başözdeş, "Bizleri hep yok sayılıyoruz. Bizlere kötü davranılıyor. Yoksulluğu bizler çekiyoruz. Biz ezilen bir halk olarak seçimden seçime biz hatırlayanlarla değil her zaman bizle birlikte olanlarla birlikte yani bizim gibi ezilen Kürtlerle birlikte hareket ediyoruz. Bunun içinde bu seçimde oyumuzu HDP ve Demirtaş’a vereceğiz” dedi.


Klip çekimlerinin 1 gün sürdüğünü ve Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde bulunan Romanlar ve Kürt yurttaşlarla bu klip yaptıklarını kaydeden Başözdeş, hazırladıkları renkli klip ile halklara mesaj vermek istediklerini söyledi.


Şarkı sözleri ise şu şekilde:


"HDP Demirtaş, bir mecalim var herkese,


Oturdum göbek taşına,


Kim gelsin başımıza,


HDP Demirtaş”

KAYNAK MA
Editör: Haber Merkezi