HABER MERKEZİ – Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün sanal medyadan yaptığı kurultay çıkışına Parti Sözcüsü Birol Aydın’dan yanıt geldi. Aydın, "Saadet Partisi'nin yetkili kurulları ve karar organları bellidir. Yine aynı şekilde tüzüğümüzde kongre kararının nasıl alınacağı yazılıdır" ifadesini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'na dahil etmek istediği Saadet Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, sanal medya hesabı üzerinden partisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Asiltürk, yaptığı 53 paylaşımda partisine eleştirilerde bulunup, kurultay çağrısında bulundu. 

Asiltürk, verdiği mesajlarında “Bir siyasi partinin başarılı olması için, inandığı gerçeklere hizmet etmesi gerekir. Bundan dolayı bizim öncelikli hedefimiz, toplumu ahlâki ve mânevi değerlere yönlendirmeye çalışması olmalıdır. Elbette toplumun maddî ihtiyaçlarını da dikkate alacağız. Ancak bunu yaparken Partiyi sâdece toplumun karnını doyurmaya çalışan bir parti gibi göstermekten de kaçınacağız. Millî Görüşün partisini, diğer partilerden ayıran en önemli yönü, ahlâki ve mânevi değerlere bağlılığını ön planda tutmasıdır. Şunu unutmamalıyız: Bize oy verecek olanlar, maddî imkânlar elde etmek için yanımıza gelenler değil, inancımıza saygılı olanlardır. İnşallah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir" ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN EVİNDE ZİYARET ETTİ

Asiltürk’ün bu çıkışı AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ile yaptığı iki görüşmenin ardından geldi. Erdoğan ve Asiltürk arasındaki ilk görüşme 8 Ocak’ta yaşandı. Erdoğan, o dönem Asiltürk'ü evinde ziyaret etmesi kulislerde 'Cumhur İttifakını genişletme arayışı' yorumlarını da beraberinde getirdi.

'HİÇBİR ŞEY OLMASA DA KESİN BİR ŞEYLER OLDU' İFADESİ

AKP’ye yakın bir isim olana Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bu görüşme sonrası kaleme aldığı yazısında "Erdoğan, Asiltürk'ü ziyaret ederek Milli Görüş tabanının teveccühünü kazandı, hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu" ifadesini kullanmıştı.

SARAY'DAKİ İFTARDA BULUŞTULAR

Bu ziyaretin ardından Erdoğan ile Asiltürk 21 Nisan’da bu kez Saray’da düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. İlk görüşmenin ardından iki ismin birlikte iftar yapması Milli Görüş cephesindeki tepkileri büyütmüştü. Partide yöneticilik yapmış olan Saadet Partili Ali Aktaş, “Asiltürk'ün Saadet'i saraya eklemleme çabası karşısında kendi hesabıma ‘yeni bir yol’ açmaya karar verdim. Mevcut düzeneğin bu açık pazarlık karşısında net bir tavır ortaya koyamamasını da yadırgıyorum. Saraya teslim olmak yok; yolumuzu tırnaklarımızla kazıya kazıya açacağız” diyerek, Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu duyurmuştu.

ASİLTÜRK'E YANIT PARTİ SÖZCÜSÜNDEN GELDİ

Bu gelişmelerin ardından Oğuzhan Asiltürk'ün ayetlerden alıntılarda bulunduğu uzun paylaşımı ile partiyi kurultay çağrısında bulunmasına Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın yanıt verdi.

'KONGRE KARARININ NASIL ALINACAĞI BELLİ'

Aydın, sanal medya hesabından verdiği yanıtta, "Saadet Partisinin yetkili kurulları ve karar organları bellidir. Yine aynı şekilde tüzüğümüzde kongre kararının nasıl alınacağı yazılıdır" dedi. 

"Partimizin karar organları olan Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu üyelerimiz de teşkilat mensuplarımızın tamamı da bu süreçlerin nasıl işlediğini iyi bilmektedir" diyen Aydın, devamında şunları söyledi: "Ülkemizin ve insanımızın karşı karşıya kaldığı problemlere sebep olan yanlış politikalara, tutum ve davranışlara da hangi saiklerle itiraz ettiğimiz ise milletimizin malumudur. Saadet Partisinin kararlı duruşu ortadadır ve uzunca bir süredir kamuoyunun geniş kesimleri tarafından takdirle takip edilmektedir. Kazandığımız bu geniş ilgi ve takdirin her geçen gün arttığının bilinci ve sorumluluğuyla; muhterem Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu'nun öncülüğünde, GİK üyelerimiz, İl/İlçe Başkanlarımız ve partimizin her bir kademesinde görev yapan mensuplarımızın tamamı, ülkemizdeki kutuplaşma zeminlerini ortadan kaldırmak, hak ve adalete dayalı bir Türkiye’yi tesis etmek ve hep birlikte daha güzel bir gelecek inşa etmek için gece gündüz çalışmaktadır ve bu anlayışla çalışmaya da devam edecektir."  (MA)

Editör: Haber Merkezi