ŞIRNAK: Saadet Partisi Şırnak milletvekili adayı Zeki Begiş, 3 gün önce kamera karşısına geçip partisinden istifa ettiğini duyurdu. Begiş'in istifasının Anadolu Ajansı tarafından servis edilmesi dikkat çekti. Genel Başkan Karamollaoğlu’nun Kürt sorununun çözümüne ilişkin açıklamalarını da istifa gerekçeleri arasında sayan Begiş'le ilgili haber iktidara yakın basın kuruluşlarında geniş yer tuttu. Begiş'ten önce partinin Kars adayı Sezgin Yıldız da istifa etmiş, AKP'ye katılmıştı.

ARTI GERÇEK-  Remzi BUDANCİR haberine göre;

İLGİLİ HABER: KARAMOLLAOĞLU: ŞIRNAK ADAYIMIZ İSTİFAYA ZORLANDI

KARAMOLLAOĞLU: ŞIRNAK TEŞKİLATIMIZ VE ADAYLARIMIZA BASKI UYGULANIYOR

Begiş'in istifasının ardından Karamollaoğlu dün sosyal medya hesabından dikkat çekici bir açıklama yaptı. Şırnak milletvekili adaylarına seçimden çekilmesi için baskı yapıldığını belirten Karamollaoğlu, “İki gün önce iki adayımızı baskı ile istifa ettirdiler. Ülkenin en önemli haberiymiş gibi de başta Anadolu Ajansı ve TRT olmak üzere kontrollerindeki medyadan takdim etme gayretine düştüler. Şimdi ise Şırnak’tan bir diğer adayımıza ve Merkez İlçe Teşkilatımıza istifa etmeleri için baskı uyguluyorlar”  açıklamasında bulunmuştu.

“ADAYLARA KURUM MÜDÜRLÜĞÜ VAADİ”

Artı Gerçek’e konuşan Saadet Partisi Şırnak İl Başkanı Hüsamettin Duman, Karamollaoğlu’nun gündeme getirdiği baskıları ve bölgede yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Bölgede hem bürokrasi hem de AKP’nin baskısı ile karşılaştıklarını ifade eden Duman, “Adaylarımız ve teşkilattaki arkadaşlarımız üzerinde baskı var. Korkutarak, tahakküm kurarak, baskı uygulayarak istifa ettirmeye çalışıyorlar. Bu şekilde istifa ettiremeyeceklerine ise dünyalık mevki, makamlar teklif ederek istifa ettirmeye çalışıyorlar. Bizim diğer milletvekili adaylarımıza farklı tekliflerde bulunuyorlar. İşte 'sizi falanca kuruma müdür olarak atarız' gibi tekliflerde bulunarak istifa etmelerini istiyorlar. Adaylarımız bizimle iletişime geçtiler, bu noktada bir düşüncelerinin olmadığını ifade ettiler. Şu anda birlikte çalışıyoruz” dedi.

“ADAYIMIZ BASKI İLE İSTİFA ETTİRİLDİ”

Duman 3 gün önce istifa eden 4. Sıra adayı Zeki Begiş'e de değindi. Begiş’in istifa edecek birisi olmadığını ifade eden Duman, “Zeki Begiş çok temiz ve güzel bir insan. Normalde istifa edecek bir insan değil. Şu anda bile profiline bakarsanız, tamamı Milli Görüş’ten tamamı Saadet Partisi’nden paylaşımları var. Ama onun akrabaları korucu.
Akrabalarına baskı yapıyorlar, kendisine baskı yapıyorlar. Kamera arkasına yazılı metin koyuyorlar. O metni okutarak istifa ettiriyorlar. O görüntüleri izlerseniz, neyin olduğunu net görebilirsiniz. Hem baskı tahakküm var, hem de yönlendirme var” diye konuştu. (Zeki Begiş’in istifa ettiğini açıkladığı görüntü.)

"GENÇLER KİMİN TEHDİT ETTİĞİNİ SÖYLEMEKTEN KORKUYOR"

Bölgede bir çok sorun yaşadıklarını anlatan Duman, ilçe teşkilatında çalışan gençlere yönelik baskının bu sorunların başında geldiğine dikkat çekti. Gençlere tehdit ve baskı olmasına rağmen, hala tehdidin kimler tarafından yapıldığını öğrenemediklerini anlatan Duman, “Bizim gençlerimizi tehdit edenler ya da istifa ettirmeye çalışanların hala kim olduklarını bilmiyoruz. Mesela bizim merkez ilçe çalışanlarına ‘istifa edin ve istifa ettiğinize dair belgeleri bize getirin’ demişler. Biz 'kim bunlar?' diye sorunca ‘kim olduklarını söyleyemeyiz, başımız belaya girer’ diyerek söylemiyorlar. Evet baskı var ama baskının tam olarak nereden geldiğini bilmiyoruz. Gençler onlara baskı yapanların isimlerini vermekten korkuyor, çekiniyor” dedi.

"KORUCU KÖYLERİNE AKP’YE OY VERİN BASKISI VAR"

Özellikle korucu köylerine yönelik baskının arttığına dikkat çeken Duman, bölgedeki bir çok ilçede mülki amirlerin korucubaşlarını toplantıya çağırdığını belirtti. Duman sözlerini şöyle sürdürdü: Bire bir tanık olmadık ama aldığımız duyumlar var. Özellikle bölgemizde şu anda korucu olanlara ciddi bir baskı var. Korucular ‘sizin köylerinizden veya sizin ailelerinizden AK Parti dışında bir partiye oy gittiğini gördüğümüz takdirde sizi işten çıkartırırız. Koruculuğunuzu iptal ettiririz’ şeklinde tehdit ediliyor. Bu toplantılarda korucu başları ile askeri yetkililer ve kaymakamlar konuşuyor. Bu noktada bir tehdit söz konusu.

"HALK SELAM VERMEKTEN KORKUYOR"

Uygulanan baskıların halka da yansıdığını anlatan Duman, seçim çalışması sırasında halkın kendilerine selam vermekten korkar hale geldiğini söyledi. Duman, “Şu anda Uludere’deyiz. Seçim çalışması yapıyoruz. İnanın buradaki esnaf bize selam vermeye korkuyor. Esnafa soruyorsun ‘nasıl gidiyor seçim?’ diye, ‘konuşamayız. Biliyorsunuz baskılar var’ şeklinde kısa bir cevap verip konuşmak istemiyor. Böyle bir süreçte seçim yürüyor” diye anlattı.
Editör: Haber Merkezi