DÜZCE - Düzce ve Sakarya'da etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Maddi zararlara yol açan selde herhangi bir can kaybı yaşanmadı. 

Düzce’nin Cumayeri, Çilimli ve Akçakoca ilçelerinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Oluşan sel suları Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Çilimli ilçesine bağlı Kırkharman ve Cumayeri ilçesine bağlı Mısırlık köylerinde büyük maddi zarara neden oldu. Bölgede bulunan derelerin taşması sonucu evlerinde mahsur kalan köylüler AFAD, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılırken, dere yataklarına yakın yerlerde ikamet eden 88 kişi ise tahliye edildi.

YOLLAR ÇÖKTÜ

Sel nedeniyle D655 karayolunun Zonguldak-Düzce arası çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Daha sonra ulaşıma açılan yol tek şerit olarak kullanılabiliyor. 

İki sene önce yaşanan sel felaketinde 7 yurttaşın hayatını kaybettiği Esmahanım köyüne de giden yol çöktüğü için köye ulaşım sağlanamıyor. Yine Kırkharman köyüne de ulaşım sağlanamazken, Düzce Valisi bölgede incelemelerde bulundu. Valinin açıklamasına göre can kaybı yok. 

SAKARYA’DA DA SEL YAŞANDI

Sağanak yağışın vurduğu bir başka yer olan Sakarya'nın Kocaali ilçesinde derelerin taşması sonucu bazı yol, tarım arazileri ve evler sular altında kaldı. Üç gün önce derelerin taşması sonucu sel oluşan Demiraçma ve Alandere mahallelerinde etkisini sürdüren yağış nedeniyle dereler yeniden taştı. (MA)

Editör: Haber Merkezi