İSTANBUL-Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi'nde 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan "Contemporary Istanbul" için lansman gecesi düzenlendi.

Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen galerilerinin, sanatçılarının yanı sıra, sanatseverleri ve koleksiyonerleri İstanbul'da bir araya getiren "Contemporary Istanbul" bu yıl 13'ncüsü düzenleniyor. "Contemporary Istanbul"da bu yıl, 22 ülkeden 83 galeri, 400'ü yabancı 650 sanatçının eseri yer alacak. Fuarda, çoğu Türkiye'den sanatseverle ilk kez buluşacak yaklaşık 2 bin eser sergileniyor.

Sanatçı Ahmet Güneştekin'in "Ölümsüzlük Odası" isimli eseri de 13. Contemporary İstanbul kapsamında sergilenmeye başladı. Sanatçı haberi Twitter hesabından duyurdu:







Ahmet Güneştekin

@AhmetGunestekin








“Ölümsüzlük Odası” Bugünden itibaren @Contemporaryist da açık havada İstanbul Kongre Merkezi @iccistanbul ‘de ücretsiz olarak görülebilir... @MarlboroughNY







Reuters Latam

@ReutersLatam



#Artista de #Tuquía crea 'Cámara de la Inmortalidad' con miles de cráneos y cuernos hechos de metal



































Eser, Haliç Tersanesinde aylar süren uğraşın sonucunda tamamlandı. "Ölümsüzlük Odası" fikrinin nasıl doğduğunu anlatan Ahmet Güneştekin, gazeteci Coşkun Aral ile 2004 yılında Göbeklitepe'deki kazılara gittiklerini ve orada gördüğü formdan esinlendiğini söyledi.

Gılgamış Destanı'nın ve Nuh Tufanı'nın da esin kaynaklarından olduğunu ifade eden Güneştekin, "Tufanın anlatımıyla ölümsüzlük anlatımı aslında benim nenemin hikayelerinden Göbeklitepe'ye kadar geldiğim bölümü anlatıyordu. 2016'da ilk parçalarını ölümsüzlüğe yolculuk olarak sergiledim." şeklinde konuştu.

HER AŞAMASI PAYLAŞILDI

Eserinin yapım aşamalarının sosyal medyada paylaşıldığını aktaran Güneştekin, şunları kaydetti: "Bu sanat eseri yapılırken ilk defa bir şeyi denedik. Belki dünyada bir ilkti. Bütün aşamaları sosyal medyada paylaştık. Her gün bütün dünya haberdar oldu. Dünyanın dört tarafından farklı takipçiler oldu. Bazı videolar milyonlarca izlendi. Yüz binlerce beğeni aldı, inanılmaz yorumlar geldi. İyi bir şey yapılırsa ne kadar kalıcı olabileceğinin, bir ülkeyi nasıl saygın bir yere taşıyacağının da bir kanıtı oldu."

3 yıllık programının dolu olduğunu söyleyen Güneştekin, "Dünyanın birçok yerine Abu Dabi, Bakü, Macaristan, New York, Londra ve Almanya'ya gidecek. Eseri birçok yerde göstereceğiz, her yerden inanılmaz bir talep var. Bu da hem sanatçılarımızı hem sanat kurumlarını hem de sermaye gruplarını tetikleyecektir." diye konuştu.  (HABER MERKEZİ)
Editör: Haber Merkezi