AYDIN- Didim'deki Ferhat Tunç konserinde, siyasetin bir araya getiremediği kitleler buluştu. Tunç, sanatın da tehdit altında olduğunu vurgularken, iktidarın yanında yer alan sanatçılara tepki gösterdi.


Sanatçı Ferhat Tunç, dün akşam Didim Cem Evi bahçesinde verdiği konser büyük ilgi gördü. Cemevi bahçesini hıncahınç dolduran binlerce kişi, 2 saat boyunca sanatçının seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Didim Cemevi tarafından organize edilen konserde konuşan Tunç, “Yorucu bir seçim maratonu sonrasında Didim’de bu akşam sizlerle birlikte olmak, türkülerimizi söylemek bana çok iyi gelecek, eminim size de iyi gelir" diye konuştu. Sanatçı Tunç, daha sonra, programına ana dilinde bestelediği “Bıko” adlı ağıtla başladı.


SİYASETÇİLER VE SİNEMA AKTÖRLERİ KATILDI 


Özel orkestrası eşliğinde sahnede yerini alan Tunç, ardı ardına seslendirdiği şarkılarıyla sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Konserde Almanya’da Sol Parti Milletvekili Hakan Taş ve SPD'den Volkan Baran, birlikte sahneye çıkarak kısa birer konuşma yaptılar. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, eski CHP Milletvekili Sırrı Özbek, Sinema Sanatçısı Yusuf Çetin de konseri izleyenler arasındaydı.


TUNÇ: BASKI ARTIYOR AMA ÇÖKÜŞ SÜRECİNE DE GİRDİLER


Tunç, konser içerisinde yaptığı konuşmalarda şunları dile getirdi: “24 Haziran tarihi ile birlikte ülke olarak yeni bir rejim dayatmasıyla karşı karşıyayız. Açık söylemek gerekirse bu bir diktatörlük rejimidir. Bu rejimde tek adamın dediği oluyor artık. Bu yeni rejimde insan hak ve özgürlüklerinden bahsedilemez. Bu ülkenin Kürtlerini, Alevilerini ve hatta onun gibi düşünmeyen Türklerini zor bir dönem bekliyor. Bu baskıcı iktidarın çöküş süreci başlamıştır. Yaptıkları yollar, köprüler ve hava alanları yağan yağmurlara dayanamıyor, çöküyor. Türkiye’yi uçuracaklarını söylemişlerdi, uçurdukları dolar oldu."


HEP BİRLİKTE AĞITLAR SÖYLENDİ


Tunç, Sivas Katliamı'nda yitirilenler anısına seslendirdiği “Bir Şehir” adlı ağıtın ardından Hrant Dink anısına “Sarı Gelin”i Ermenice olarak seslendirdi. Ardından Gazeteci Metin Göktepe için yaptığı ağıtla devam etti. Binlerce dinleyici de ağıda eşlik etti. Tunç, iktidarın sanat ve sanatçı düşmanlığının devam ettiğini belirtirken, Ahmet Kaya’yı da andı ve “Bahtiyarı” kitleyle birlikte seslendirdi. Tunç, son zamanlarda iktidarın yanında yer alan/ almayan sanatçılar tartışmasına değinerek, şunları söyledi: "Hangi iktidar olursa olsun, 'hayır' demek sanatçıların görevidir. Sanatçılar her iktidarda muhalif olduğunu unutmamalıdır. Kendilerini iktidarların oyuncağı haline getirenler sanatçı değil, soytarı olur. İktidarlar sanatçıyı teslim alarak kendi pisliklerini kapatmaya çalışırlar aslında. İktidarın yanında saf tutan bir sanatçı; iktidarın işlediği bütün suçlara da çanak tutmuş olacaktır. İktidarın yanında saf tutanlar, savaşı meşrulaştırmaya hizmet ettiği gibi, iktidar eliyle işlenen insanlık suçlarına da ortak olmuş sayılır. Ülkemizde iktidarın yanında durduğunu söyleyen biri, asla sizlerin, halkın ve hakikatin sanatçısı değildir.”


DEMİRTAŞ'A SELAM


Tunç, tutuklu bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a ve bu süreçte tutuklanan herkese selam göndererek, kitleyle birlikte “Özgürlük Mahkumları”nı seslendirdi. Konserin finalini “Çav Bella” ile yapan sanatçı, Didim Cemevi bahçesini dolduran binlerce insana unutulmaz bir gün yaşattı. kaynak MA
Editör: Haber Merkezi