ANKARA - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin il eşbaşkanları toplantısında yaptığı konuşmada, “Moral yüksek, kararlılık sağlam.Biz moralimizi de inancımızı da halkın bu destek ve cesaretinden alıyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) il eşbaşkanları, “HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası, siyasi gelişmeler ve yeni yol haritasını tartışmak üzere partinin Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan başkanlığında Ankara'da bulunan bir otelde toplandı. Sancar, toplantının açılış konuşmasını yapıyor.

Yürüttükleri 2 aylık kampanyaya dair bilgilerle sözlerine başlayan Sancar, “Biz eşbaşkanlar olarak partinin her kademedeki yöneticileri, parti emekçileri, milletvekillerimiz sahadaydı. Her yerde her kesimle buluşmaya çalıştık. ‘HDP’liyez her yerdeyiz’ sloganın hakkını vermeye çalıştık.  Çok başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmanın en büyük yükünü sizler omuzladınız. Bu çalışmanın en büyük yükünü siz sevgili başkanlarımız il ve ilçe yöneticilerim üstlendi. Hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

UMUT VE CESARET 

Sahaya çıkarken belli hedeflerinin olduğunu ifade eden Sancar, “HDP’nin yeni dönemde nasıl bir yol izleyeceğine dair bizi dahil etmeyen tartışmaları her kesim her platformda yürütüyor. Bizim asıl zeminimiz halktır ve halkımızla tartışmak, halkımızla istişare etmek ve onların görüşlerini, önerilerini almak için yola çıktık. Gördük ki halkımız HDP’ye yönelik bütün insafsız baskılara rağmen partisine inançla, kararlılıkla sahip çıkıyor. Moral yüksek, kararlılık sağlam. Bu da bizim siyasi gücümüzün, değişim idealimizin, hedeflere yürümemizin en güçlü kaynağıdır. Biz moralimizi de inancımızı da halkın bu destek ve cesaretinden alıyoruz. Her gün yeni operasyonlarla uyandığımı bu dönemde il ve ilçe teşkilatlarımız dimdik ayakta. Yani umut ve cesaret dimdik ayakta" diye belirtti.

DEMOKRATİK ÇÖZÜM

HDP’nin varoluş amacının yeni yaşamı inşa etme olduğunu dile getiren Sancar, şöyle devam etti: “Yola bu sloganla çıkmıştı HDP. Biz yeni yaşamı inşa etme hedefine yürüyeceğiz. Yeni yaşamın ne olduğunu farklı vesileyle farklı başlıklar anlatmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar aldığımız mesafenin hiç de az olmadığına hepimizin inanması gerekiyor. Bunu şimdi toplumun tüm kesimlerine daha anlaşılır bir şekilde aktarma görevi de yine bizim görevimiz. Önümüzde temel sorunlar var. Bunların başında Kürt meselesi geliyor. Kürt meselesinde demokratik çözüm HDP'nin varoluşudur. Kürt meselesinde demokratik çözüm kadın gençlik yoksulluk sorununa çözümle bütünleşmiştir. Ancak bunları hepsini bir ele aldığımızda yeni yaşama yürümüş oluruz. Temel bakışımız daha da somutlaştırarak toplumun tümüyle paylaşacağız." (MA)

Ayrıntılar geliyor...

Editör: Haber Merkezi