ANKARA - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, her şartta seçimlere gireceklerini belirterek, “Seçimden kısa süre önce kapatma yolunu seçseler bile seçimlere siyasi ağırlığımızı koyacak seçeneklerimiz ve imkanlarımız vardır” dedi.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Tele1’de katıldığı programda güncel gelişmelere dair sorulan soruları yanıtladı. AKP’nin iktidarını sürdürmek için her yolu deneyeceğini ve bu yönlü arayışlarının devam ettiğine dikkati çeken Sancar, “İktidar, muhalefet partileri nezdinde pazarlık arayışlarını sürdürebilir ama gördüğümüz üzere bizim dışımızdaki muhalefet partileri de buna kapılarını kapatmıştır” dedi.

‘GERGERLİOĞLU RAHATSIZLIK YARATTI’

Vekilliği düşürüldükten sonra darp edilerek gözaltına alınan ve hastaneden apar topar cezaevine götürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun durumuna da değinen Sancar, “Gergerlioğlu partimizin mücadele tutumunu sergilemiştir. HDP olarak milletvekilliğinin düşürülmesi ve sonrasındaki tüm gelişmelerde birlikte hareket ettik, inisiyatifi de vekilimize bıraktık. Onun belirlediği doğrultuda tutum sergiledik. İktidarın vekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik tutumu hınç, panik ve çaresizliğinin göstergesidir. Gergerlioğlu hakikati savunduğu, insan hakları mücadelesinden taviz vermediği ve vicdanları harekete geçirdiği için iktidarda büyük rahatsızlık yarattı” diye belirtti.

SEÇİM AÇIKLAMASI 

Parti hakkında kapatma istemiyle iddianame hazırlanmasına ilişkin sorulan soruyu da yanıtlayan Sancar, her koşulda seçime gireceklerini vurguladı. Sancar, “Seçimden kısa süre önce kapatma yolunu seçseler bile seçimlere siyasi ağırlığımızı koyacak seçeneklerimiz ve imkanlarımız vardır. Halkımız bu konuda en ufak bir karamsarlığa kapılmasın. Biz erken seçim istiyoruz. Muhalefet partileriyle görüştüğümüzde bunu önerdik. Eğer muhalefet partileri de erken seçim istiyorsa bunun nasıl olacağını istişare etmelidir. Ortak bir tavır geliştirme konusunda biz hazırız” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI RAHATSIZSA KONUŞSUN’

Sancar, şunları söyledi: “Bu ülkede tek adama bağlı rejimi hukuku ve demokrasiyi ortadan kaldırıyor, toplumu da yoksullaştırıyor. Öte yandan çürümeye yol açıyor. Danışmanlar skandalının nedeni budur. Kapatma davası iktidarın iki ortağının yol açtığı bir sonuçtur. Eğer aralarında bu konuda görüş ayrılığı varsa bunu açıkça dile getirmelidirler. Cumhurbaşkanı bu konudan rahatsızsa bunu susarak değil konuşarak bunu ifade etmelidir.”

(MA)

Editör: Haber Merkezi