ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Metin Göktepe davasında yargılanan bir polisin kızı, Meryem Göktepe'ye yazdığı mesajda, 'Bu acıyla yaşıyorum, ağır geliyor, çok üzgünüm' dedi.



8 Ocak 1996'da Alibeyköy'de cezaevinde yaşamını yitiren iki tutuklunun cenaze törenini izlemek isterken gözaltına alınan ve polislerce dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe'nin ölümünün üzerinden 23 yıl geçti. Yetkililerin önce gözaltına alındığını dahi reddettiği Metin Göktepe'nin polislerce dövülerek hayatını kaybettiği kamuoyunun ısrarlı takibi sonucu ortaya çıktı. Yıllarca süren dava kapsamında yargılanan 48 polisten sadece 5'i ceza aldı.

Davada yargılanan polislerden birinin kızı olduğunu belirten bir kişinin Metin Göktepe'nin kardeşi Meryem Göktepe'ye yazdığı mesajda, "Bu acıyla yaşadım, yaşıyorum, ağır geliyor, çok üzgünüm" dediği ortaya çıktı.

BirGün yazarı Erk Acarer bugün yayınlanan yazısında Metin Göktepe'nin kardeşi Meryem Göktepe'nin verdiği bu bilgiyi paylaştı.

Acarer'in 'Göktepe'nin katillerindendi yıllar sonra kızından özür: Çok ağır' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"…Devletin ördüğü sete kamuoyunun baskısı ve cesareti sayesinde bir gedik açılabildi. 48 polis yargılandı, 5’i ceza aldı. Polisleri güldürmesin diye dişlerini sıkan Meryem Göktepe…

O ilden, o ile kaçırılan davanın başlamasından 10 gün önce; evi basıldı, bir arkadaşı ile birlikte gözaltına alındı. ‘Polisler, sabah ezanını dinletiyor, hepinizin sonu aynı olacak’ diyordu. Koridordan yürütülüp tuvalete götürülürken, işkence yapılan erkek çığlıklarını duyuyordu. 4 yaşındaki kızını ve anasını, Fadime Ana'yı düşünüp kendini kapattı. Aklından tuhaf bir şey geçiyordu. ‘Bu insanların çocukları yok mu, bu çocuklar büyüyünce utanmayacak mı?’

Meryem Göktepe, sorusunun cevabını geçen yıl buldu… Karşı tarafın güvenliği nedeniyle ilk kez isim vermeden anlatıyor: ‘Geçen yıl sosyal medya hesabımdan bir mesaj aldım, yargılanan polislerden birinin kızıydı mesajı atan. O dönemde çocuk yaşlarda olsa da olan bitenin farkında olduğunu söylüyordu. Ekliyordu; Bu acıyla yaşadım, yaşıyorum, ağır geliyor, çok üzgünüm!"

Editör: Haber Merkezi