WASHİNGTON-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Washington'da bulunan Suriye Demokratik Konseyi Eş Başkanı İlham Ehmed'le görüşen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, "Kürtler için güvenli bölge kuracağız" dedi.





ABD tarafında Washington’a davet edilen İlham Ehmed, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye ile ABD arasında gündeme gelen 'güvenli bölge'nin Kürtler için hiçbir şekilde güvenli olmayacağını, aksine tam anlamıyla bir terör bataklığı haline geleceğini söylemişti.

Ehmed, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın operasyon talimatı vermesi halinde TSK'yle savaşacaklarını belirtmişti.

İLGİLİ HABER: 'ABD'NİN VERECEĞİ GÜVENCELERİ BİRİNCİ ELDEN DUYMAK İSTEDİK'

CNN: PENTAGON GÜÇ GÖNDERECEK

Öte yandan Newsweek'in CNN International'dan aktardığı ve ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) kaynaklarına dayandırılan haberde, ABD’nin askerlerinin Suriye’den geri çekilmesinde güvenli koşulların sağlanması amacıyla Pentagon’un bölgeye güç göndermeye hazırlandığı iddia edildi. Haberde, gönderilecek güçte güvenlik nedeniyle yer alacak asker sayısı ve zamanının belirtilmediği de ifade edildi.

CNN haberinin devamında, güvenlik için gönderilecek gücün geri çekilme operasyonlarına dikkat çekilmeden Suriye’nin birçok noktasına dağıtılacağı da bildirildi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Editör: Haber Merkezi