İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Barolar Birliği ve TBB Genel Kongresi seçimlerinin ertelenmesine birçok hukuk kurumu tepki göstererek, “İstanbul'daki Genel Kongre'nin ikinci toplantısı 10-11 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak. Tüm çalışma arkadaşlarımızı kongreye davet ediyoruz ”dedi. 


Hukukçular Özgürlük Derneği'nin (OHD) İstanbul Şubesi, İçişleri Bakanlığı'nın 2 Ekim'de yayınladığı genel açıklama ile baroların seçiminin ertelenmesi ve Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu (TBB) hakkında yorum yaptı. Virüsün koronavirüse neden olduğu gerekçesiyle yazılı açıklama yaptı.


Ortak açıklamada, "İstanbul Barosu Genel Kongresi'nin feshedilmesi hukuka aykırıdır. Bu siyasi bir karardır. Bunun nedeni, Baroların genel kongrelerinin ertelenmesi, Baroların bağımsızlığının engellenmesi ve Baro yanlısı dernek kurmak isteyen siyasal güçtür. Bu nedenle TBB genel kongresine müdahale ediyorlar. Baronun seçim grupları ve hukuk kurumları olarak seçme ve seçilme hakkının ihlalini izlemeyeceğiz. İkinci genel kongre günü 10 ve 11 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak. Tüm meslektaşlarımızı kongreye davet ediyoruz ”dedi. 


Açıklamanın imzacıları: "Avukatlar Hakları Grubu, Avukatlar Hareketi, Avukatlar Birliği, Çağdaş Avukatlar Grubu, İstanbul Şubesi, Çağdaş Avukatlar Derneği, Demokrasi için Avukatlar, Hukuki Eylem Platformu, Avukatlar Derneği, Sol Görüşlü Avukatlar Derneği Katılımcılar, Birinci Unsurda Çağdaş Hukukçuların İlerlemesi Hareketi, Özgür Demokrat Avukatlar ve Özgürlük İçin Avukatlar Derneği İstanbul Şubesi ”dedi. (MA)
Editör: Haber Merkezi