Seçimlere 13 gün kala HDP’nin milletvekili adayları çalışmalarını tüm il, ilçe ve köylerde aralıksız sürdürüyor. Her yerde ilgi ile karşılanan HDP’lilere birçok yerde ‘Bizim oylarımız yüzde 100 size, başka yerlere ulaşın, boşuna zaman harcamayın’ denilerek destek veriliyor

Bir yandan cezaevindeki Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim kampanyasını sosyal medyadan yürüten Halkların Demokratik Partisi (HDP), diğer yandan da engelleme ve provokasyon girişimlerine rağmen ev ev dolaşıp halkla buluşuyor. HDP’liler gittikleri her yerde “25 Haziran AKP’siz olacak” mesajı veriyor.

HDP’nin 8-0 yapmakta kararlı olduğu Van ve ilçelerinde seçim çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. HDP’liler bugün Bitlis sınırındaki Gevaş, Ağrı sınırındaki Erciş, Hakkari sınırındaki Başkale ve ‘9. Gezegen’ olarak adlandırılan Bahçesaray ilçesinde çalışmalarını sürdürdü.

Gittikleri her yerde çalınmadık kapı bırakılmayan mahallelerde, seçim aracının girmesiyle yaşlısından çocuğuna yurttaşların yoğun ilgisi dikkat çekerken, coşku yerini halaya bırakıyor. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde seçim çalışmaları devam ediyor. HDP adayı Sait Dede, DTK Eş Başkanlık Divanı üyeleri Dilek Adsan, Selim Sadak, DTK Kadın Meclis Sözcüsü Ruken Akça, HDP-DBP ilçe örgütlerinin yöneticileri ilçeye bağlı Güneç köyünü akşam saatlerinde ziyaret etti. Köylüler HDP’lileri büyük bir coşku ile karşıladı. Çocuklar köyü HDP bayrakları ile donattı. Yapılan ziyaretlerde ilginç diyaloglar da yaşandı. Köylüler “Zaten biz yüzde 100 HDP’ye oy veriyoruz. Boşuna benzin harcamayın” dedi.
Aralarında HDP milletvekili adayları Kıznaz Türkeli ve Habip Eksik’in de yer aldığı partililer Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Söğütlü, Molakamer, Güllüce köylerinde yüzlerce yurttaş tarafından halaylarla karşılandı. HDP’liler gittiği her köyde 7’den 70’e herkesin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Malatya milletvekili adayları ve partililer de çalışmalarını sürdürüyor.

‘Barışı biz getireceğiz’

HDP Şırnak İl Örgütü, Cizre ve Beytüşşebap ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Aralarında HDP milletvekili adayı Hüseyin Kaçmaz’ın da bulunduğu kalabalık partili bir grup, Beytüşşebap’a bağlı tek Süryani köyü olan Geznex’teki yurttaşları ziyaret etti. Kadınların zılgıtları ve alkışları ile karşılanan HDP’li aday Kaçmaz, yaptığı konuşmada, 24 Haziran vakti olası hilelere karşı seçmenleri dikkatli olmaya çağırdı. Antep’te de çalışmalarını sürdüren HDP’liler “Bu ülkeye barışı biz getireceğiz” mesajı verdi.

Ege’de binler buluşuyor

Manisa’da HDP adayları, HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat’ın da katılımı ile Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek yöneticilerinin yanı sıra üyeleri ile yurttaşların birlikte karşıladığı adaylar, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ardından akşam saatlerinde Manisa’da her gece yapılan mitinglere bir yenisini ekleyen HDP Manisa İl Örgütü, Yunus Emre ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde binlerce kişi ile bir araya geldi. HDP İzmir İl Örgütü tarafından sürdürülen 24 Haziran çalışmalarında İzmir adayları Tamer Aydın, Serpil Kemalbay, Mehmet Aker ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sevtap Akdağ ile birlikte Alevi kurumları ve Hakkariler Derneği’ni ziyaret etti. HDP Aydın İl örgütü seçim çalışmaları kapsamında Köşk ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Halkın adaylara yoğun ilgi gösterdiği buluşmada adaylar yurttaşların sorunlarını dinledi.

Özgür ve eşit yaşam için

Adana’da HDP adayları gündüz kavurucu sıcakta esnaf ve yurttaşları ziyaret ederken, gece ise halk şöleni ve büro açılışlarıyla halkla bir araya geldi. Tülay Hatimoğulları, Beritan Önen, Türkan Bakır ve Sever Uzun ile ellerinde erbane yöresel kıyafetler giyen kadınlarla şehir merkezinde bildiri dağıttı.

Mersin’de HDP seçim çalışmaları gecenin geç saatlerine kadar devam ediyor. Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde halk toplantıları, dernek ziyaretleri ve şenlik düzenlendi. Seçimlere sayılı günler kaldığını belirten Fatma Kurtalan, gece gündüz çalışarak adım adım özlemini duydukları özgür ve eşit koşullarda yaşamın sürdürülebileceği bir Türkiye’ye doğru yürüdüklerini ifade etti. Osmaniye’de de adaylar çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Antalya’da ise gündüz çalışmalarını yapan adaylar akşam saatlerinde de iftarda halkla buluşuyor. HDP’liler kentte 5 bin kişiye iftar yemeği verdi.

HABER MERKEZİ
Editör: Haber Merkezi