ANKARAÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Tutuklu yargılandığı dava duruşmasına SEGBİS’le katılan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kamuoyunu süren açlık grevleri konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Demirtaş, Gebze’de annelere ve Ankara’da ise avukatlara yönelik polis müdahalelerini de kınadı.


MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı dava duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü'nde bulunan Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Salonu’nda görülmeye başlandı.


Demirtaş duruşmaya tutulduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.


Duruşmayı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da takip ediyor.


Demirtaş, yapılan kimlik tespitinin ardından savunmasına başladı. Sözlerine açlık grevinde olan tutuklulara selam göndererek başlayan Demirtaş, “Barış ve demokrasinin güçlenmesi için, sağduyunun, diyaloğun hakim olabilmesi için yapılan açlık grevleri devam ediyor. Hem arkadaşlarıma selamlarımı gönderiyorum hem de kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.


Gebze Cezaevi önünde tutuklu yakınlarına dönük kötü muameleye de tepki gösteren Demirtaş, lunları söyledi: “Cezaevi önünde çocukları için oturma eylemi yapan annelerime yönelik onur kırıcı muameleleri asla kabul etmeyeceğimizi, annelerin gözyaşlarının rengi olmayacağını hatırlatarak kınıyorum.”


Demirtaş, yine açlık grevlerine dair Adalet Bakanlığı’na rapor vermek isteyen avukatlara yönelik Ankara Kızılay’daki polis müdahalesini de “Aralarında dosyamı takip eden avukatların da olduğu bir grup avukat arkadaşıma Kızılay Meydanı’nda sert bir müdahalede bulunulmuş, işkenceye varan uygulamalar yapılmıştır. Avukat arkadaşlarımı selamlıyor, kendilerine reva görülen bu muameleyi kınıyorum” sözleriyle kınadı.


DAVAYA DAİR


 "Örgüt kurma ve yönetme”, “Örgüt propagandası” ve “Suç ve suçluyu övme” iddialarıyla Demirtaş hakkında 142 yıla varan hapis cezası isteniyor. Diyarbakır’da açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı.


Ayrıntılar geliyor…
Editör: Haber Merkezi