YALOVA - 1 Mayıs çalışmaları kapsamında tersane önünde bildiri dağıtan sendika temsilcileri, engellemelere rağmen, alanlarda olmaya devam edeceklerini belirtti. 

Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter-İş), Yalova'da bulunan Tersan Tersanesi önünde bildiri dağıtarak, 1 Mayıs çalışmalarını sürdürdü. Bildiri dağıtımı jandarma tarafından engellenmeye çalışıldı ancak sendika temsilcileri, bildiri dağıtmayı sürdürdü. 

Limter-İş sendikasıyla dayanışmak için bildiri dağıttıklarını dile getiren Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) Genel Sekreteri Nihat Demir, jandarmanın keyfi olarak işçilere ve sendikacılara ceza kestiğini söyleyerek, "Buna rağmen işçiler geri adım atmayarak sendikalarının yanında durdu" dedi.

‘KÖTÜ KOŞULLARDA ÇALIŞIYORUZ’

İşçilerden gelen, "Kötü koşullarda çalışıyoruz, insanlık dışı bir muamele görüyoruz" talebiyle bildiri dağıtımı ve örgütlenme çalışması için tersane önüne gittiklerini ifade eden Demir, tersane önüne gittiklerinde jandarmanın ablukasıyla karşılaştıklarını belirtti. Demir, "İşçilere, 'hışt, kışt' diyerek hayvan muamelesi yapıyorlardı. Dinlenen işçileri kovdular. Bildiri dağıtmaya başladığımızda ise hırçınlaştılar. İşçileri dağıtmaya çalıştılar. Halbuki biz sadece bildirilerimizi dağıtıyorduk. İşimizi yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar. Kimliklerimizi alarak GBT yaptılar. Maskelerimiz takılı olduğu halde, 'maske takmıyorsunuz' diyerek ceza yazmaya çalıştılar. Bir şey imzalamadık ama hepimize ceza yazıldığını söylediler. Yaklaşık yarım saat jandarma gözetiminde tutulduk. İşçiler iç içe çalışıyor. Salgından dolayı az bir sayıda gelmemiz ve sosyal mesafeye uymamıza rağmen bizleri engellemeye çalıştılar. Biz bunu kabul etmedik. Son bildirimizi dağıtana kadar alanda kaldık" ifadelerini kullandı.

‘ALANDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Jandarma komutanının sendikadan haberlerinin olmadığını ifade eden Demir, "Yasaları söyledik ama bizi dinlemiyor. İşçilerin talebiyle oraya gittik. İşçiler yalnız olmadıklarını gördüklerine çok sevindiler. Bütün baskılara rağmen buraya gelmeye devam edeceğiz. Asla bir adım geri adım atmayacağız. Her zaman alanlarda, fabrikalarda birleşik güçler olarak yan yana olacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi