İSTANBUL - İlk duruşmasında tahliye olan ve cezaevinden çıkan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, "Bu toprakların özgürlüğü ve daha güzel, daha eşit bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik 8 Eylül 2020’de düzenlenen operasyonda 16 kişi ile birlikte tutuklanan ve bugünkü ilk duruşmasında tahliye olan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu cezaevinden çıktı. Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde tutulan Şenoğlu'nu HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in yanı sıra HDK bileşenleri karşıladı.

Cezaevi çıkışında kısa bir konuşma yapan Şenoğlu, dostlar ve yoldaşlarıyla yeniden bir araya gelmenin güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, "Fakat buruğuz. Çünkü arkamızda can yoldaşlarımız var. Yüreği özgürlük, eşitlik ve adalet için atan insanlar var. Ama sadece bu fark var. Onlar içeride biz dışarıda. Bu fark mıdır? Değildir. Bundan sonra da bu toprakların özgürlüğü için adalet için daha güzel, daha yeni ve işit bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

(MA)

Editör: Haber Merkezi