ŞIRNAK – HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış (25) ile Parti Yöneticisi Ebubekir Deniz (27), gözaltında kaybedilişlerinin 20’nci yılında Silopi’de anıldı. HDP Milletvekili Hasan Özgüneş, yaptığı konuşmada “Bedeli ne olursa olsun bizler şehitlerimizin mücadelesini sürdüreceğiz" dedi. 

MA'nın haberine göre; Şırnak'ın Silopi İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Taşkın Akgün tarafından 25 Ocak 2001 tarihinde telefonla aranıp, gelmeleri istenen Komutanlık binasına gittikten sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış ile Parti Yöneticisi Ebubekir Deniz, kaybedilmelerinin 20’inci yılında düzenlenen programla anıldı.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopi İlçe Örgütü  tarafından organize edilen anmaya Tanış ve Deniz'in aileleri, HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. Salona "Yolunuzun izindeyiz" pankartı asıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan anmada ilk sözü kaybedilen Serdar Tanış'ın ağabeyi Yakup Tanış yaptı.

Serdar ve Ebubekir’in devlet güçleri tarafından o dönem sürekli tehditlere maruz  kaldığını dile getiren Yakup Tanış, "Serdar ve Ebubekir iki yoldaş, arkadaştı. Serdar ve Ebubekir her gün ölümle tehdit ediliyordu. Ama bütün ölüm tehditlerine rağmen bir an olsun inandıkları yoldan vazgeçmediler. Şehit düşene kadar da inandıkları bu yoldan geri dönmediler ve Kürt halkının kahramanları olarak ilerlediler. Bu mücadele uğruna canlarını feda ettiler” dedi.

Bugün hala ayakta olan Kürt halkının onların yürüttüğü mücadelenin izinde yürüdüğünü belirten Tanış, “Biz de aileleri olarak onların yürüdüğü yolda yürüyeceğiz ve hiçbir zaman da zulüm karşısında diz çökmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

'BEDELİ NE OLURSA OLSUN MÜCADELELERİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

HDP’li vekil Hasan Özgüneş ise, konuşmasında Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz’in verdikleri mücadelenin kendilerine güç verdiğini vurguladı.

Özgüneş,  “Biz onlardan aldığımız güç ile mücadelemizi bugüne kadar taşıdık. Annelerimiz var olduğu sürece çocukları zulme karşı direnecektir. Bedeli ne olursa olsun bizler şehitlerimizin mücadelesini sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Anma, yapılan konuşmaların ardından anma atılan "Şehîd namirin" sloganıyla son buldu.  

Editör: Haber Merkezi