ADAY TARTIŞMALARINA DAİR

Van'da,seçim zamanında (neredeyse her dönem) bir sürü tartışma yürüyor aşiretler üzerinden ama HDP seçmeni bu oltaya hiç düşmedi, kimseninde umrunda değil aslında adayın hangi aşiretten olup olmadığı,konuşanlarda sadece konuşmak için konuşuyor. Seçim günü kimse aday için sandığa gitmiyor herkes HDP için sandığa gidiyor. Van Halkının bu davranışı takdire şayandır?

Aday tartışma konusu kapanmıştır. Samimi ve iyi niyetli olan herkes şimdi seçim çalışmalarına katılmalıdır ve muhteşem bir sonuçla, Van'ın gerçek ruhunu ortaya çıkarmalıdır. Bundan sonra yapılacak tartışma HDP'nin Vandaki oyunu %70 üzerine çıkartabiliriz mantığıyla olmalıdır. Adaylar eksiklikleriyle,fazlalıklarıyla, HDP kararıyla bu yola çıkmışlardır halka düşen görev onların yanında yer almalarıdır.


Bugün konuştuğum bir HDPli Başkale belediyesi aday adayı (ismi bende kalsın)( Dedi biri bana demiş bu adaylarla başkale %30 akpye oy verecek. Bende demişim niye biz ölmüşmüyüz kapı Kapı dolaşıp o %7'yi hdpye oy vermek için ikna edeceğiz başkale de %100 almak için,Aday olmadık diye HDP'ye küsecek değiliz ya.)

Olay tam olarak bu, küsüp çalışmamak veya adayları tartışma zamanı değil gerçekten, Zaman, kayyum atanan tüm belediyeleri geri alıp,Tuşba ve Gevaş'ı da alarak iradeli duruşu ortaya koyma zamanı. Buna inanlar elbette başaracaktır.

Editör: Haber Merkezi