ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ : Seçmeden önce iyi değerlendirmek, geçmişi hatırlamak hafızamız yeterli gelmiyorsa öğrenmek geleceğimiz için iyi olacaktır. Evet! Hatırlamak önemli.

 

 

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ : Seçmeden önce iyi değerlendirmek, geçmişi hatırlamak hafızamız yeterli gelmiyorsa öğrenmek geleceğimiz için iyi olacaktır.

Evet! Hatırlamak önemli.

Mesela AKP’nin İBB adayı Yıldırım’ın zamanında İzmir’de Fethullahçı örgütün liderine övgüler düzdüğü zamanları…

Ya da AKP’nin Ankara adayı Özhaseki’nin ABD’de Fethullahçılarla kol kola çekilen karelerini…

Böyle trajik adaylar varken birde ipin ucunda biraz sinirli(!) çokça nefret kusan içişleri bakanımız var. Onunda zamanında AKP genel başkanına ve AKP’ye nasıl cümleler kurduğunu hatırlamak gerek, hatırlayamayanlar üzülmesin kendi hafızalarından silebilirler bu gerçekleri ama hepsi hala internette mevut.

İnternet demişken MHP lideri Bahçeli’nin AKP genel başkanına nefret kustuğu, hakaretler ettiği videolarda hala internette mevut. Montaj diye kendini kandıranlar olacaktır elbette, MHP’nin kendi onaylı kanalında yayımlandı zamanında hâlâ orada duruyor bunlar.

Peki ya muhalefet?

Şimdilerde bir hayli hazır cevaplar, Yavaş için görevden alırız dedikodularına karşın ses çıkarıyorlar. Evet yanlış duymadınız antidemokratik “kayyum” politikasına şimdi ses çıkarıyorlar. Nedenini çok sorgulamamak gerek sanki? Her zaman yaptıkları şey bu değilmiydi zaten…

*

Yerel seçimleri yani mahallemizdeki muhtarı, ilçemizi yönetecek yönetecimizi eğer büyükşehirdeysek şehrimizi yönetecek yöneticimizi seçeceğiz.

Tabi AKP kendisine tehdit olarak gördüğü bu seçimler için “beka” tabirini çokça kullandı.

Aslında genel başkan Erdoğan’ın tanımı yanlış değil.

Bir beka problemi var, bu seçimlerde halk işsizliğe, hukuksuzluğa, KHK ve EYT mağduriyetine, varlık kuyruklarına ve belki de en önemlisi toprağımızı satanlara dur diyecek.

Osmanlıdan bu yana gözü Anadolu topraklarında olan devletlere peşkeş çekilen topraklarımızı, işletmelerimiz, fabrikalarımızı…

*

Şüphesiz bu seçimde İstanbul herkesin takip edeceği ve sonucunu heyecanla bekleyeceği şehir olacak.

Millet ittifakının adayı İmamoğlu ise başarılı bir seçim trafiği yönetti bu zamana kadar halktan olumlu tepkiler aldığını gördük.

Tabi birde halktan olmayanların tepkileri var, mesela elinde telefonla kayıt alıp İmamoğlu’na “teröristlerle berabersiniz” diyen AKP ilçe başkanlığından eline geçecek birkaç yüz lira için yamulan amcamız var.

Aslında bu tarz provokatif eylemler bile insanın ne kadar yoklukta olduğunu kanıtlar nitelikte.

Tabi bunlarla yetinmeyecekler hiçbir zaman yetinmediler.

Haziran seçimlerinden bu yana, sahte broşürler basan “kirli” eller her daim muhalefeti karalamaya çalıştı.

Bunlar kanıtları ile birçok haber kanalına sunuldu ama ne hikmetse biraz olsun ses çıkaran TV’ler bile vermedi. Yandaş medyayı izliyorsanız zaten hiç görmediniz.

Bununla kalınmadı tabi ki, Yazılı karalamalarla ancak sokakta sosyal medyaya ulaşamayan insanları etkilemeye çalışıldı bunun birde AKP’nin en güçsüz olduğu alan olan sosyal medya kısmı var.

Çocuğunuz için Youtube’dan bir video bile açsanız “İmamoğlu böyle dedi”,”CHP’nin Kandil Adayları”, “Yavaş’ın çek senetleri” ya da sözde 12 tarafsız gencin bir masada buluşup aslında AKP’nin memleketi ne kadar iyi yönettiğini anlatan videoları Amerikalı şirketlere reklam parası olarak verdiler.

Evet şu sürekli salladığımız Amerika…

Ancak bu ahlaksız seçim provokasyonları  insanlar üzerinde etkisi olmayacaktır elbette, bizler yani halk kimin zamanında FETÖ’nün yanında durduğunu kimlerin FETÖ’cüler aracılığıyla orduya kumpas kurduğunu yine aynı FETÖ’cü savcı ve hakimlerle KCK operasyonları yürüttüğünün farkındayız.

Farkında olmayanlarda gelecek üç kuruşluk yardımın bekçisi zaten…

Haydi bu seçimde geleceğimiz için doğru bir adım atalım ve demokrasi bekçisi adaylarımızı seçelim, yıllardır süren bu hükümranlığa dur diyelim!

Sevgilerle…